Kadınlar günü etkinliklerine Işıklar ziyareti

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, eşi Esma Işıklar ile birlikte ilçede gerçekleşen Kadınlar Günü etkinliklerine katılarak, tüm kadınların gününü kutladı.

Kadınlar günü etkinliklerine Işıklar ziyareti

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinde mekânlara ziyaretlerde bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, eşi Esma Işıklar ile birlikte karanfil dağıttı. Kadınların gününü kutlayan Başkan Işıklar, ziyaret ettiği mekânlarda alkışlarla karşılandı.

IŞIKLAR: “KADINLARIMIZ EMEĞİYLE ÇALIŞMALI, ONURUYLA YAŞAMALIDIR”

Katıldığı Kadınlar Günü organizasyonlarında, konuşma yaparak tüm kadınların gününü kutlayan Işıklar; “Dünya Kadınlar Günü Amerika’da 1857 yılında çıkan, Türkiye’de 1921 yılında uygulanmaya başlayan Emekçi Kadınlar Günü olarak geçiyor. Emekçi Kadınlar Günü dendiğinde sadece fabrikalarda çalışan, tarımda uğraşan kadınlarımız akla geliyor. Fakat çağımızda emeğin de tanımı değişti. Evinde çocuğuna bakan da emekçi, masa başında çalışan da emekçi. Bizim kadınlarımız her şeyin en güzeline layık. Böyle bir gecede bir araya gelmeye, sosyal ilişkilerini birbiriyle tamamlamaya, eğlenmeye, dinlenmeye, kendine zaman ayırmaya da layıktır. Kadınlar toplumda ötelenen, ikinci sınıf gibi yapılması düşünülen bir anlayışla karşı karşıyayız. Kurtuluş savaşında omzunda mermi taşıyan kadınla, bugün çocuğuna bakıp parlak ve aydınlık geleceğe onu taşımaya çalışan kadın arasında hiçbir fark yok. Cumhuriyeti kurmak kadar, yaşatmak da zor. Cumhuriyetimizi yaşatmak sizlerin elinizde. Silivri’nin ışığı sizlersiniz. Kadınlarımız emeğiyle çalışmalı, onuruyla yaşamalıdır. Aydınlık, umut dolu bir gelecek kurmak sizin elinizde. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Gittiği mekânlarda coşkuyla karşılanan Işıklar, tüm kadınlarla tek tek tokalaşarak günlerini kutladı. Avalon Leb-i Derya Restoran’a yaptığı ziyaret sırasında Başkan Işıklar’a, geceye katkıları nedeniyle teşekkür şilti ve çiçek takdim edildi. Işıklar’ın hediyelerini, geceye katılan Bölgede Meydan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayseni Toker takdim etti.

KADINLAR GÜNÜ’NDE SÜRPRİZ AÇIKLAMA

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Garden Restoran’da düzenlenen Kadınlar Günü organizasyonunda Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilruba Önal ve CHP eski Belediye Meclis Üyesi Eczacı İlknur Sönmez’in milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Kadınların hayatın her alanında yer alması gerektiğini belirten Başkan Işıklar, Önal ve Sönmez’i sahneye davet ederek tebrik etti.