Kadir Has Üniversitesi’nde Diploma Coşkusu

Açılış konuşmalarını Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın yaptığı tören, Selimpaşa kampüsünde gerçekleştirildi.

Kadir Has Üniversitesi’nde Diploma Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadir Has Üniversitesi’nin henüz 14 yaşında olduğunu belirten Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, 2011 yılı mezuniyet töreninde olmanın övünç ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Nuri Has, “Kurumların özel günleri övünç günleridir. Selimpaşa kampüsünün bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü Kadir Has Üniversitesi’nin temelleri, ülkemizin en cömert hayırseveri merhum Kadir Has Beyefendi tarafından burada atıldı” dedi. Nuri Has konuşmasında mezun öğrencilerin ailelerine hitaben de “Evlatlarınızın eğitim hayatında gösterdikleri başarıyı bundan sonraki yaşamlarında da sizlere tattıracaklarından hiç şüpheniz olmasın” dedi. Nuri Has konuşmasına şöyle devam etti: “Geldiğiniz günden bu yana sizlerle çok verimli ve başarı dolu yıllar geçirdik. Hocalarınızın size sevgi ve güvenle kucaklayan himayeleri altında öğrencilik dönemini yaşadınız. Şimdi mezun oluyorsunuz, hayata atılıyorsunuz. Hepiniz yepyeni bir kimliğe bürüneceksiniz. Ülkemiz sizden hizmet bekliyor.

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has ise Kadir Has isminin, topluma verdiği büyük hizmetler ve saygınlığı ile artık bir marka olduğunu belirterek, vakıf olarak bunun değerini korumak ve yüceltmek için büyük çaba harcadıklarını kaydetti. Can Has konuşmasını şu sözlerle tamamladı. “Kadir Has Vakfı’nın kurmuş olduğu bir üniversitede mezuniyet törenine katılmak ve Kadir Has’ın ifadesi ile “Beyaz Güvercinler Uçurmak”, yani öğrencilerimizi mezun etmek büyük bir mutluluktur. Mezunlarımızı kutluyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Bu arada velilerimize tebriklerimiz sunarken, akademisyenlerimize de şükranlarımı ve takdirlerimi iletiyorum.”

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere, “Bugün burada size veda etmiyoruz. Zira, sizleri tüm imkan ve yetkinliğimizle geleceğe hazırlayarak uğurlarken aramızda kurulmuş bağın nice on yıllarda sağlamlaşarak devam edeceğini biliyoruz. Unutmayınız ki, burası sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. Her zaman Kaidr Has Üniversitesi’nden mezun olmanın onurunu yaşayın yaşatın” dedi. Prof. Dr. Mustafa Aydın,” tarihçi Henry Brooks Adams’ın, “Bir öğretmen sonsuzluğu etkileyecek imkana sahiptir, zira etkilerinin nerede biteceğini asla bilemez” şeklindeki sözünün, öğretim üyelerin her mezuniyet töreninde yetiştirdiği öğrencilerini kendilerini bekleyen geleceğe ve ülkenin yarınlarının inşasına uğurlarken duyulan gururun tarifi olduğunu söyledi.

Törende aralarında Müge Anlı ve Evrim Solmaz gibi tanınmış isimlerin olduğu yüksek lisans mezunlarına da diplomaları verildi. Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin, tüm mezunların da diplomalarının verilmesi ve kep atma coşkusuyla sona erdi.