Kadir Topbaş, Silivri üzerinden muhalefeti eleştirdi

Silivri Atıksu Tüneli çalışmalarını inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasi parti ayırımı yapmadan her yere hizmet götürdüklerini belirtti.

Kadir Topbaş, Silivri üzerinden muhalefeti eleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Atıksu Tüneli çalışmalarını inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasi parti ayırımı yapmadan her yere hizmet götürdüklerini belirtti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Silivri’de gerçekleştirilen altyapı, dere ıslah çalışmaları ve atık su arıtma tesisleri hakkında bilgi vermek üzere Kiptaş köprüsü yanında bulunan şantiyede incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İski Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir yapılan çalışmalar hakkında Topbaş ve beraberindeki heyete bilgilendirmeler yaptı.

 

“SİYASAL GAZ DEDİLER”

 

2004 yılından bu yana Silivri için yapılan çalışmalardan bahseden Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da “yıl 2004 o dönemde doğalgaz yoktu, olmaz, olamaz, siyasal gaz dediler ama oldu, çok kısa sürede oldu ve Silivri’miz ilk önce doğalgaza kavuştu. Silivri tepeden tırnağa değişti. Biz anlatmaya yoruluyoruz yapılan hizmetleri, aramıza dönüp bakmadan önümüzde o hizmet yarışında o hizmet kervanında gidiyoruz. Hak için hakikat için bu yolculuk çok değerli ve bu yolculukta hizmetin adı Kadir Topbaş demek, bu açılışın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”dedi.

 

İBB Başkanı Kadir Topbaş, kendisine destek sloganları yazılı dövizler taşıyan Silivrililere hitap ederek yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadıklarını belirterek “Yine biz muhalefet partisi ilçesi demedik, oradaki çalışmalarımızı bitirdik" dedi.

Muhalefet partililerin olduğu ilçelere yatırım yapılmıyor denildiğini anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "Silivri'ye sadece İSKİ marifetiyle bu bölgeye yaptığımız yatırım 1 katrilyon. Metrodan söz ediyoruz. Hayalleri dahi yetmez. Ufukları dahi bu kadar geniş değil. Bu şehrin ne hale geldiğini, nasıl geliştiğini yurttaşlar olarak her birimiz takip ediyoruz. Hizmet üretiyoruz. 25 kilometre tünel, 30 metre derinlikten bütün sahillerin atık sularını alacak şekilde devasa tünel. Atık su tüneli 2 metre 20 santim çapında. Devasa bir tünel 25 kilometre. 270 kilometre de büyük havzayı kucaklasın diye kollektörler yapıldı."

“NASIL ÇÖZERİZ DENMEDİ”

Muhalefin kendilerini eleştirdiğini fakat İBB olarak her zaman hizmet ürettiklerini belirten Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllarca bu sahillerden insanlarımız maalesef kirlettikleri denizden istifade etmeye çalıştılar. Denize girdiğini zannetti; hastalık ve pislik içerisinde oldu. Bunu kimse düşünemedi, nasıl çözeriz denmedi. Biz kirletilen bu denizlerin tekrar sağlıklı hale gelmesi için İstanbul'un tamamında 94 öncesi atık suların yüzde 4'ü temizlenirken, şuanda yüzde 95'e geldik. Köylere kadar biyolojik arıtma tesisleri kurduk. Bugüne kadar neredeydiler, kaç tane yaptılar.”

"İSTANBUL'DA 2014 YILI SONUNA KADAR DERE PROBLEMİ KALMAYACAK"

İstanbul'un dere problemlerinin 2014 yılı itibariyle tamamen sona ereceğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şunları söyledi: "Istanbul'da 2014 yılı sonuna kadar dere problemi kalmayacak. Hepsinin ihalesi yapıldı. Bu şehir artık Avrupa'nın temiz şehirlerinden birisi olarak gururla ifade edebileceğimiz hale geliyor."
"Biz tarihe iz düşüyoruz" diyen Kadir Topbaş, gelecek zamanda kirlilik, ulaşım gibi problemlerin söz konusu olamayacağını belirtti.

"KASAMIZDA PARAMIZ VAR"

Bütün kaynakları doğru kullandıklarını ifade eden Kadir Topbaş, "Göreve geldiğimiz yıldan bu yana bizim kamulaştırdığımız, yani tapusunu sizin için belediyemize aldığımız alan miktarı 26 milyon metrekare. 2011-2013 yıllarında kamulaştırdığımız alan 14 milyon metrekare. İSKİ'miz 1 milyar dolar bedel ödemiş. Hamdolsun bütçemiz yerinde. Kasamızda paramız var. Bir derdimiz yok. Hizmet bizim işimizdir" dedi.

"İSTANBUL'DA SU PROBLEMİ YAŞANMAYACAK"

İstanbul'da su sorununa da değinen Topbaş, İstanbullara susuzluğun yaşanmayacağı müjdesini vererek şöyle konuştu: "Su ve orman bakanımızın da ifade ettiği gibi İstanbul'da su problemi yaşanmayacak. Bunun için hazırlıklarımızı yaptık. 14 milyon insanın yaşadığı şehirde 3 milyon metreküp su kullanılmasına rağmen su problemi inşallah yaşanmayacak."
Kadir Topbaş, konuşmasının ardından vatandaşlarla birlikte TBM aracıyla tünelin bitiş noktasının açılmasını izledi. Başkan Topbaş, daha sonra İBB tarafından yaptırılan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu'nu ve Nurullah Baldöktü İlköğretim okulunu ziyaret ederek öğrencilerle fotoğraf çektirdi.