Kafe ve Çay Bahçeleri Yenileniyor

Selimpaşa’da devam eden meydan düzenleme çalışmaları ve çay bahçeleri çalışmalarını yerinde inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “İlçe genelinde eş zamanlı olarak devam eden çalışmalarımız tamamlandığında halkımız rahat bir nefes alacak” dedi.

Kafe ve Çay Bahçeleri Yenileniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimpaşa’da yapımına başlanan Mahalle Meydan Düzenlemesi ile Çay Bahçeleri Düzenlemelerini yerinde inceledi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Şener Yüksel ve Nazif Konuk ile birlikte bölge esnafını da ziyaret ederek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Başkan Işıklar; “İlçemizde eş zamanlı olarak devam eden çalışmalar tamamlandığında bölgemizde yaz kış nüfus farklılığının yanı sıra, gece gündüz nüfus farklılığı da yaratacağız. Yapılan çalışmalarla birlikte bölgede esnaf sayısı da artacak. İlçemize bağlı tüm mahallelerimizde yaptığımız çalışmalarla ilçemiz çekim merkezi olacak” dedi. 

Selimpaşa Meydan Düzenleme Çalışmaları Sürüyor

Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde ihalesi yapılan, içinde Çay Evi, Kafeterya, Bedesten Gece Pazarı ve Kapalı Daimi Pazar’ın yer aldığı Selimpaşa Mahallesi Meydan düzenleme çalışmaları kapsamında Belediye binası ve 4 adet lojmanın yıkımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında düzenlenecek cadde ve sokaklarda asfalt kazıma çalışmasının da tamamlanmasının ardından, bordür ve parke taşı kaplama çalışmaları start alacak. 

Çay Bahçeleri Hareket Katacak

Selimpaşa Merkez Mahallesi, Kadir Has Üniversitesi’nin güneyindeki plaj ve piknik alanında faaliyette olan derme çatma, göze hoş görünmeyen 4 adet büfe, işletme sahipleri tarafından Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan projelere uygun olarak düzenlenmeye başladı. 12,00 x 10,80 ebatlarında, 63 m2 kapalı alan ve 57 m2 teras olmak üzere toplamda 120 m2 olacak kafelerin tüm masraflarının işletme sahipleri tarafından karşılanacağını belirten Başkan Işıklar; “Alt ve üst yapı, yol düzenlemeleri, aydınlatma ve çevre düzenlemeleri yapacağımız bölgede, plaja giriş çıkış yol güzergâhında da düzenlemeler yapacağız. Yaz aylarına yetiştirmeyi planladığımız projede, sadece bölge halkının değil, çevreden gelecek vatandaşlarımızın da Selimpaşa sahili ile bütünleşmesini, çekim merkezi oluşmasını hedefliyoruz. Çağdaş kafe projelerimiz, bölgede sadece yaz ayları değil, 12 ay boyunca hizmet verecek” dedi. 

Kafe Ve Çay Bahçesi Projesi

Plaj ve piknik alanlarında yapımı devam eden 4 adet büfenin haricinde, Selimpaşa Merkez Mahallesi, İzzet Gürçay Caddesi üzerinde bulunan derme çatma kafe de, yine Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan projeye uygun olarak düzenlenmeye başladı. Tüm masrafların işletme sahibi tarafından karşılanacağı kafe ve çay bahçesi projesi, toplam 376 m2 alanda hayata geçirilecek. Çalışmaların hızla devam ettiği bölgede çalışmaları inceleyen Işıklar, projelerin eş zamanlı olarak tamamlanarak önümüzdeki yaz aylarında hizmete gireceğini belirtti.