Kandemir'in şikâyetine itiraz

Silivri Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir'in aralarında Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar'ında bulunduğu 19 kişiyi savcılığa şikayet etmesinin ardından şikayet dilekçesinde adı geçen Elektrik Mühendisi Ali Nail Güçlü'den itiraz geldi.

Kandemir'in şikâyetine itiraz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elektrik Mühendisi Ali Nail Güçlü yapmış olduğu yazılı açıklamada “Söz konusu inşaatla ilgili olarak, Elektrik, Mekanik ve Statik proje müellifliğinden başka, herhangi bir teknik uygulama, denetleme ve şantiye şefliği gibi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır “ dedi.

Güçlü açılamasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Yılmaz Kandemir’in, Nazif Konuk’a ait 80 ada 60 parselde yapmış olduğu inşaatındaki, imar usulsüzlükleri iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunduğu, 24 Ekim 2013 tarihli tutanak ve yerel basın haberlerinde adları haksız yeregeçen, ben Ali Nail Güçlü(Elk. Müh.) ve diğer şirket ortaklarım, Veli Uysal (Y.Mak. Müh.), Aslıhan Uysal(İnşaat Müh.)’ın söz konusu tutanak ve yerel haberlerde, sorumlulukları, sıfatları ve bağlı oldukları kurumları yanlış olarak beyan edilmiş olup, bu konu ile ilgili olarak, kendim ve ortaklarım adına kamuoyunu bilgilendirmek zorunluluğunu hissetmiş bulunmaktayım.

Bizler, Alibey Mah. Zeki Yüksel Sok. Uysal İş Mrkz. No:20/7 adresinde, Birleşim Mühendislik Proje Taah. San. Tic. Ltd. Şti. adı altında Elektrik, Mekanik ve Statik proje hizmeti vermekteyiz. Söz konusu inşaatla ilgili olarak, Elektrik, Mekanik ve Statik proje müellifliğinden başka, herhangi bir teknik uygulama, denetleme ve şantiye şefliği gibi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Tüm bunlar, ilgili mevzuatlar ve o yere ait, ruhsat koçanındaki imzalardan çok rahatlıkla anlaşılabilmesine karşın, Sayın Yılmaz Kandemir’in ben ve ortaklarımı, söz konusu inşaatın yapı denetleme görevini üstlenen, (BMM)  Birleşik Yapı Denetim Ltd. Şti’nin birer teknik elemanı sıfatı ve görevi ile ilişkilendirerek, şikâyet tutanağına ve yerel basın haberlerine haksız yere konu yapmasını, üzüntü ile karşılamış bulunmaktayız.Bu yanlışlığın düzeltilmesi hususunda, her türlü hukuki hakkımız saklı kalmak kaydı ile ilgili kişi tarafından gerekli düzeltmenin yapılacağını umut eder, herkese saygılarımı sunarım” dedi.