Karakaş: Yeni Manşet,Millet, Yönetime El Koydu

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş,12 Eylül 1980 yapılan Askeri Darbenin yıldönümünde bir basın açıklaması yayımladı.

Karakaş: Yeni Manşet,Millet, Yönetime El Koydu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

 “Ordu, yönetime el koydu” Hafızalardan silinmeyen bu manşetin üzerinden 32 yıl geçti. Daha milli mücadele yıllarında TBMM’ye ve anayasaya sahip olan bir milletin yönetimine, vatan topraklarının savunmasından sorumlu ordu tarafından el konuluşunu, darbeyi anlatıyordu bu başlık. Darbe yaparak ülkemizi yönetenlerin adalet anlayışı ise hâlâ kulaklarımızda çınlanan “Bir sağdan, bir soldan astık” ifadesiyle anlatılıyordu. Türkiye’de yaşanan darbelerle ilk kez karşılaşmayan aziz milletimiz, 1980 darbesinin bedelini çok ağır ödedi.

Millet iradesinin silahların gölgesinde susturulduğu, siyaset yapan insanların adalarda süründürüldükleri, cezaevlerinde en basit tabirle işkence ve eziyetlerin yaşandığı bu yıllar, ülkemizde ciddi sorunlara zemin hazırladı. Beyinlerin cezaevlerinde çürütüldüğü, düşüncenin de esir edildiği yıllarda, darbeci zihniyet demokrasimize kapanması zor yaralar açtı. 1980’de yaşananların acısını yaşayan milletimiz, geleceğini şekillendirirken siyasetten uzak tutulmak istendi. “Bir sağdan, bir soldan asılan” milletimiz, 80 sonrası daha ilk seçimde darbeci paşaların işaret ettiğine değil, rahmetli Turgut Özal’a destek vererek darbeyle ilk hesaplaşmasını yaptı.

Siyasi hayatı istediği gibi yönlendirmek, yönetmek ve şekil vermek isteyenlerin darbe yapma iştahını da en son 28 Şubat sürecinde gördük. 14 Ağustos 2001’de kurulup, 3 Kasım 2012’de tek başına iktidara gelen AK Parti de, darbeci zihniyetin artıklarıyla mücadele etti. Adına “Cumhuriyet Mitingleri” dedikleri ama “Ordu Göreve” afişleriyle darbeci zihniyeti tahrik ve teşvik eden bu kesimlerin hevesi, 22 Temmuz 2007’de kırıldı, 12 Eylül 2010 referandumunda ise tamamen ortadan kalktı. Darbenin 30. yıldönümünde darbeyle hesaplaşan sağcısı-solcusu, ülkücüsü-liberali ve her türlü siyasi görüş farkına sahip halkımız, darbecileri yargı önüne çıkaran anayasa değişikliği oylamasına yüzde 58 oranında destek vererek bir döneme son noktayı koydu.

 

YENİ MANŞET: MİLLET, YÖNETİME EL KOYDU

12 Eylül 1980’de o manşeti okuyan ve yaşayan aziz milletimiz, 12 Eylül 2010’da manşeti değiştirdi: “Millet, yönetime el koydu”

Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadele yıllarında verdiği bağımsızlık mücadelesinin ardından demokrasi adına en ciddi mücadele 12 Eylül 2010’da yaşanmıştır. Darbeci zihniyetin aksine Yüce Türk Adaleti’ne sığınan aziz milletimiz, 30 yıldır süregelen zincirleri demokrasi adına kırarak baskıcı rejimi sandığın gücüyle ortadan kaldırmıştır.

 

TÜRKİYE’NİN UMUDU SİVİL ANAYASA

Aziz milletimiz, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde sivil anayasa hazırlama sözü veren AK Parti’ye yüzde 50 oranında destek vererek tarihi bir sorumluluk üstlenmiş, AK Parti’ye de tarihi bir görev vermiştir. Partimizin TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilerle hazırlığını sürdürdüğü sivil anayasa, milli iradenin üstünlüğü güçlendirerek ülkemizin demokrasi yaşamında güncelliğini sürekli koruyan bir rehber olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle siyasi görüşü ne olursa olsun darbe mağduru olan ve hayatını kaybetmiş büyüklerimize Allah’tan rahmet diler, yaşamını sürdüren büyüklerimiz ve kardeşlerimize güzel günlerin başladığını müjdeler, sevgi ve saygılarımı sunarım.