Karakaş:Rahmet ve Minnetle anıyoruz

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı yayımladı.

Karakaş:Rahmet ve Minnetle anıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde milletimizin birlik ve beraberlik ruhu ile tarihe adını altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümünü kutlamanın kıvancını yaşıyoruz.

Vatanımızın en güçlü ve donanımlı orduların saldırısına rağmen nasıl korunduğu, ülkemizin kurulmasına en değerli örneklerden birini oluşturan Çanakkale Zaferi, tarihimize altın harflerle yazılmış, dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir. İmkansızlıklara rağmen fedakarlıklarla kazanılan Çanakkale Zaferi ile milletimizin vatan, bayrak ve hürriyet sevdası dünyaya gösterilmiş, “Çanakkale Geçilmez” diyerek de dünya tarihinde benzeri görülmeyen bir mücadeleye imza atılmıştır. Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı top mermisi, milli birlik ve beraberlik ruhumuzun güçlü bir işareti olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözleriyle ifade ettiği Çanakkale Zaferi, üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların içinde yaşanılan zorluklara rağmen nasıl kazanıldığını göstermektedir. 

Çanakkale’de o kutsal mertebeye ulaşan binlerce şehidimizin emanetinin bilinci ve şuuru ile yaşamaktayız. Her karış toprağı şehit kanı ile sulanan aziz vatanımız, onların bize bıraktığı kutsal emanetleri ilelebet koruyacaktır.

Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için mücadele eden ecdadımızı, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

Metin KARAKAŞ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı