Karakaş:Silivri Belediyesi Batıyor

Boşnak Kemal’in kahvesinde konuşan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “ Belediye Başkanı “Borcum yok” diye bangır bangır bağırıyor, belediyenin araçlarını Esenyurt sanayisinde tamir ettiriyor. Neden? Çünkü bizim sanayideki esnaf “Önce borcunu öde” diyor. Şunu samimiyetimle söylüyorum, Silivri Belediyesi batıyor, batıyor. Bu kafayla da giderse batmaya devam edecek.” dedi.

Karakaş:Silivri Belediyesi Batıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Adayı Gülay Vatansever Dalyan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri, Alibey Mahallesi’nde Boşnak Kemal’in kahvesinde vatandaşlarla buluştu. 

KARABİNA: YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Karabina gerçekleştirdi. Karabina, “Geçmiş dönemde yaptığımız hizmetler, gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır. Milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi. 

KARAKAŞ: MİLLETİN HİSLERİNE GERÇEK TERCÜMAN BİZİZ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş da konuşmasında önce genel, ardından yerel konulara değindi. AK Parti ve Başbakan Erdoğan’ın ülkemize kattığı vizyondan bahseden Karakaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’mizin her köşesini nasıl siyasi parti liderleri geziyorsa, Silivri’mizin de her köşesini siyasi parti liderleri gezmek suretiyle projelerini, yaptıklarını anlatıyorlar milletten oy istiyorlar. Samimiyetimle söylüyorum; arkadaşlarımla 2 aydır bu seçim çalışmasını çok ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Ücra köşeler dediğimiz Danamadıra’da da Sayalar’da da veya kapanan beldeler, şimdiki mahalleler dediğimiz Gümüşyaka, Değirmenköy, Çanta, Büyükçavuşlu ve Kavaklı mahallelerimizde aynı şekilde insanlarla bu muhabbeti kurabiliyoruz, gönül köprüsünü oluşturabiliyoruz. Bunun altında yatan ana gerekçelerden bir tanesi biz AK Parti olarak kurulduğumuzdan bugüne hep milletle iç içe siyasetimizi yapmış, hep ürettiğimiz projelere milleti koymuşuz ve bu anlamda da milletin gerçek hislerine tercüman olma noktasında da emin adımlarla ilerlemişizdir. Bunun içindir ki Türk siyaset tarihinde bir genel başkan ve bir siyasi parti üçüncü kez millete giderek tek başına iktidara gelme ve bunu oyunu yükselterek yapması da gösteriyor ki bir hafta sonra sonuç görülecektir. Bunun altında yatan ana gerçek aziz milletle ortaklaşa oluşturduğumuz yoldaki muhabbet, gönül köprüsüdür. 

MİLLETİN OYUNU ALMAK İÇİN ONLARI KANDIRMADIK

8,5 yıldan bu zaman dilimine baktığınız zaman çok ciddi projelere imza attık. Ama hepsinden önemlisi genel başkanımız Başbakanımız aziz milletimize gerçekleştiremeyeceği sözleri vermemiştir. Gerçekleştiremeyeceği konulardan bahsetmemiştir. Popülist siyaset yaparak sırf milletin oyunu almak için onları kandırmamıştır. Ne aldanan olmuştur, ne de aldatan olmuştur. Bunun içindir ki Başbakanımız sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde algılanan değil, bir dünya lideri konumunda olmuştur ve Türkiye’yi de bir dünya ülkesi haline getirmiştir. Dünyanın neresinde bir proje gerçekleşecek olursa olsun, dünyanın neresinde küresel güçler bir adım atacak olursa olsun bunun içerisine en önemli etken olarak Türkiye’yi koymuşlar ve Başbakanımızla görüşmeden adımlarını atmamışlardır. Yeri geldiğinde Amerika’ya masaya yumruğunu vurarak rest çekmiştir, yeri geldiğinde AB’ye “One Minute” diyerek Avrupa’yı hizaya çekmiştir. Yeri geldiğinde mazlumun kanını akıtan İsrail’e “Sen öldürmeyi biliyorsun, bu huyundan vazgeç” diyecek kadar meydan okumuştur. Fransa’da Fransızlar’a da “Siz bize Fransız’sınız” diyerek hadlerini bildirmiştir.

8,5 yıl önceli Türkiye ile 8,5 yıl sonraki Türkiye’yi kıyasladığınız zaman sadece bir başbakanın bu şekilde hareket etmesi dahi Türkiye Cumhuriyeti’ne neler yapabileceğinin en güzel örneklerinden bir tanesidir. İktidara geldiğimiz zamandan bu yana her alanda çok ciddi değişiklikler vardır.” 

KANIMA DOKUNUYOR, ZORUMA GİDİYOR

AK Parti’den Silivri’den adayı bulunduğunu, CHP’nin de adayı bulunmadığı için muhatabın Silivri Belediye Başkanı olduğunu belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Şu çok zoruma gidiyor. “Bunlar 2004-2009 yılında Silivri’ye ne yaptılar ki? Hangi işi yaptılar ki?” diyor ya işte o çok kanıma dokunuyor” dedi. Karakaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bizim Silivri’de bugünkü gibi milletvekili adaylarımızla konuşmalar yaparken karşımızda muhatap olarak bula bula belediye başkanını bulduk. O’nun da kürsüye çıkıp şahsıma hakaret etmesi, ağır konuşması hiçbir şey zoruma gitmiyor. Ancak şu çok zoruma gidiyor. “Bunlar 2004-2009 yılında Silivri’ye ne yaptılar ki? Hangi işi yaptılar ki?” diyor ya işte o çok kanıma dokunuyor. Ben diyorum ki bu yaptığımız işler eline, gözüne, yüzüne dursun senin. “Hiçbir şey yapmadı” derken oturduğun makama, şöyle bir odaya bak da ‘Şu binayı kim yaptı?’ diye düşün. 

SİLİVRİ İLÇEYKEN, B.ÇEKMECE VE AVCILAR KÖYDÜ!

Biz çoluk çocuğumuzdan fedakârlıklar yaptık. Geç saatlere kadar projeler işler peşinde koşturduk. Biz sabah namazlarına kadar asfalt dökerken o işçilerle beraber oturduk, çay içtik. Ekibimizle beraber Silivri’yi daha iyi noktalara getirebilmek için gece gündüz çalıştık. Silivri diye bir ilçe varken altını özellikle çiziyorum Büyükçekmece, Avcılar diye bir köy vardı. Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir diye bir ilçe yoktu. Ama oradaki yerler hangi konuma geldi, Silivri hala kısır döngü içerisinde çekişiyor. Neden biliyor musunuz? Hani o küçük olsun bizden olsun, benim olsun mantığı var ya ondan. 

SİLİVRİ’Yİ EN ÇOK SEVEN SİLİVRİ’YE EN ÇOK HİZMET EDENDİR

Biz Silivri’de bir gerçeği gösterdik. Belediye Başkanlığının nasıl yapılacağını, belediye hizmetinin nasıl yapılacağını hamdolsun biz Silivri’de gösterdik. Atatürk’ün söylediği gibi, “Vatanını en çok seven, vatanına en çok hizmet edendir”. Silivri’yi en çok seven de Silivri’ye en çok hizmet edendir. Kimin daha çok hizmet ettiğini de ben milletin takdirine bırakıyorum.

Anadolu’da Karadeniz, Akdeniz, Ege, İç Anadolu’nun farklı yerlerinden gelsek dahi hepimizin ortak paydası Silivriliyiz. Kim ki elinde makamı, siyasi gücü varsa Silivri’ye hizmet etmek, daha yaşanılabilir hale getirmek zorunda. 

SENİN DE SONUN GENEL BAŞKANIN GİBİ OLUR

Kendisi de Genel Başkanı gibi başka başka konuşuyor. Genel Başkanları gidiyor Tunceli’de ‘Af’ diyor, Hakkâri’ye gidiyor farklı güçlerle iş birliği yaparak Türk Bayrağı’nın olmadığı yerde mitingler yaptırıyor, Trakya’ya gidiyor “2B’leri bedava vereceğim” diyor, Karadeniz’e gidiyor farklı, fındıktan konuşuyor. Ama televizyonlarda izlediğimiz o genel başkanlarının en güzel cevabını Başbakanımız verdi; yürüyen yalancı, koşan yalancı, uçan yalancı. Belediye başkanını da ben buradan uyarıyorum Fenerköy’de, Büyükçavuşlu’da, Fatih Mahallesi’nde ne konuşuyorsan burada da aynısını konuş. Yoksa senin de sonun Genel Başkanın gibi olur. 

BELEDİYEYİ ADAM GİBİ YÖNET

Kendim de Belediye Meclis Üyesiyim, konulara da vakıfım. Kendisini uyardım dedim ki, belediyeyi adam gibi yönet. Bizden ne zaman yardım istiyorsan başımız gözümüz üstüne. Eğer konu Silivri ise bizim için her şey durur. Konu neyse birçok arkadaşımızı seferber ederiz. 

“SİLİVRİ BELEDİYESİ BATIYOR”

Silivri genelinde lokanta, yemek gibi 750 bin TL gibi bir ağırlama masrafından söz ediyoruz. 12 trilyonluk yer satmışsın. Borçları kapatacaktı, üç misline çıkardı, 80 trilyonu geçti. Personel fazlalığı var diye Silivri’nin öz ve öz evladını, beldeden gelen evladını Kültür, Tarım bilmem ne müdürlüğüne göndermişsin, Silivri Belediyesi’nde çalışmak için Ataköy’den servisle eleman getirtiyorsun. Çorlu’dan farklı bir servis getirtiyorsun. “Borcum yok” diye bangır bangır bağırıyor, belediyenin araçlarını Esenyurt sanayisinde tamir ettiriyor. Neden? Çünkü bizim sanayideki esnaf “Önce borcunu öde” diyor. Şunu samimiyetimle söylüyorum, Silivri Belediyesi batıyor, batıyor. Bu kafayla da giderse batmaya devam edecek. 

AKŞAM HAYAL GÖRÜYOR, SABAH ONU SÖYLÜYOR

 “45 trilyonluk yatırım yaptım” diyor. Allah aşkına ne yaptın? Akıllarda kalacak ne var? Askerlik şubesinin önüne bir yol yapıldı. O da 2 trilyon. Zaman çabuk geçiyor. 3 yıl içerisinde ne yapacaksın? Akşam hayal görüyor, sabah onu söylüyor. Ortada icraat yok. Artık lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini Silivri anladı. İşte 2012 Haziran Genel Seçimleri aynı zamanda 2014 yerel seçimlerinin müjdesi olacak, çünkü AK Parti Silivri’de birinci parti çıkacak. 

BİZİM BİLMEDİĞİMİZ GİZLİ ANLAŞMALARINIZ MI VAR?

Önümüzde genel seçimler var. CHP, Silivri’de yıllarca belediye başkanlığı yapmış, partinin bayrağını dalgalandırmış insanlara “Sen milletvekili olamazsın” dedi. Peki kim aday olacak? Silivri Cezaevi’nden aday gösterdiler. Silivri CHP’ye kıran mı girdi? İşinize yarayacak bir tane adam yok muydu? TBMM’nde Silivri’yi temsil edecek bir tane adamınız yok muydu? Bu adamlar işe yaramaz mı ki siz onları aday göstermeyip, cezaevinden gösterdiniz? Cezaevinden gösterdiğiniz adaya neden dokunulmazlıklar kazandırmak istiyorsunuz? Bizim bilmediğimiz gizli anlaşmalarınız mı var? Yoksa bu ülkeyi bölme noktasında iş birliğiniz mi var? Bunun için mi bunları aday gösterdiniz? Bunu kamuoyuna açıklamak zorundasınız. 

İŞTE SİLİVRİ’YE VERİLEN DEĞER

Başbakanımız bizden aday olarak 8. Sırada Tülay Kaynarca’yı, bir de Trakya’mızın kızı Gülay Dalyan’ı da bize emanet etti. Onu da bize emanet etti. İşte Silivri’ye verilen değer. Gerçek Silivri’yi gözden çıkarmamanın ispatı da budur. Silivri’de AK Parti’yi 1. Parti olarak çıkartacağız” 

“YAPTIK, YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ”

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Adayı Gülay Dalyan da konuşmasında, kadınların siyasette yer alması gerektiğini vurguladı. Dalyan, “Değil mi ki İstiklal Savaşı’nda ninelerimiz, dedelerimize topu, tüfeği, mermiyi taşımış. Değil mi ki, cephenin arkasında onlar çalışmış. Bu vatan kurtulurken onların emeği geçmiş. O, anaların evlatları çalışmış, savaşmış. İşte onun için siyasette en çok olması gerekenler kadınlarımız. Ninelerimizin vatan, bayrak ve Gazi Mustafa Kemal Paşa sevgisiyle bu gün yola çıktık ve devam ediyoruz.” dedi. 

DALYAN, HİZMETLERİ TEK TEK ANLATTI

Duble yollardan demir yollara, eğitimden sağlığa, savunmadan toplu konutlara, özelleştirmeden sosyal projelere kadar AK Parti icraatlarını rakamlarla ortaya koyan AK Parti Bölgemiz Milletvekili Adayı Gülay Dalyan, “Tabi siyaset yapmak o kadar kolay değil. Sırtımızı dayadığımız bir Genel Başkanımız var. Ben İstanbul sevdalısıyım dedi, sevdalandı, çalıştı ve İstanbul’u İstanbul yaptı. Biz ona güvendik. Genel Başkanımız nasıl İstanbul sevdalısıyla emindik ki Türkiye sevdalısıydı. Dolayısıyla buna güvendik ve yola çıktık. Allaha şükürler olsun ki inandığımız gerçekleşti. Karşınıza yaptık, yapmaya devam ediyoruz ve yapacağız diye geliyoruz. Birileri karşınıza ….cek-cak-cam vaatleriyle çıkıyor. Biz de yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz” şeklinde konuştu.