Karakaş'tan 23 Nisan Mesajı

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Karakaş'tan 23 Nisan Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özgürlüğün ve adaletin teminatı olan Ulusal Egemenliği'mizin 92. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve onurunu yaşıyoruz. İstiklal Savaşı'nın ardından cumhuriyetimizin ve devletimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920'de TBMM'nin kurulması, tarihimizin en anlamlı ve önemli günleri arasında yer almaktadır. Büyük Önder Atatürk'ün bu önemli günü bayram olarak çocuklarımıza hediye etmesi, Atatürk'ün çocuklara sevgisini, güvenini ve verdiği değeri ortaya koymaktadır.

İstiklal Mücadelesi içindeki bir milletin bağımsızlığını kazanmasının ardından evladına bunu bayram olarak hediye etmesi, dünya tarihinde de dikkat çeken bir gelişmedir. ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' diyen Atatürk'ün çocuklara hediyesi olan bu bayram, milletimizin egemenliğini çocukların o doğal, samimi ve içten sevinci ile birleştirerek kutlamaktadır.

Milli egemenliğini bayram olarak kutlayan bir millet olarak, Atatürk'ün çocuklarımıza emanetini ve değerini çok iyi anlamak, değerlendirmek ve yarınlarımızı çocuklarımızın geleceğini düşünerek hazırlamak zorundayız. Dünyaya örnek bir bayramı kutlayan çocuklarımız, yarının büyükleri olarak bugün kazandıkları bilgi, beceri ve yetenekleri ile ilerleyecektir. Bizlerin bugün çocuklarımıza eğitimde, sağlıkta, kültürde, sosyal hayatta kazandıracaklarımız, ülkemizin yarınına ışık tutacaktır. Çocuklarını yetiştiremeyen bir milletin geleceği tehlike altındadır.

Milli egemenliğimizin kalbi ve beyni olan, milli irademizin tecelli ettiği TBMM de, cumhuriyetimizin korunması ve yaşatılması, ülkemizin her alanda Atatürk'ün işaret ettiği "Muasır Medeniyet Seviyesi" ne ulaşması için çalışmalarına devam etmektedir.

Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 92 yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Metin KARAKAŞ
AK Parti Silivri İlçe Başkanı