Karakaş'tan Soydaş Açılımı

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Balkan açılımını soydaş programıyla sürdürdü.

Karakaş'tan Soydaş Açılımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulgaristan’ın Silistra ili Glavinitsa İlçesi ve Dulovo beldesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile iftar veren Karakaş, bölge halkına “Mutluluklarımız bir acılarımız bir. Geçmişimiz de geleceğimiz de ortak” dedi ve hizmette sınır tanımadığını bölgeye verdiği destekle ortaya koydu.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve ekip arkadaşları, Bosna Hersek’ten sonra Balkanlar programını Bulgaristan’da sürdürdü. Karakaş ve kendisine eşlik eden İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Taşkın ve Hüdaim Tuna, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Yusuf Köroğlu, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı İdari Amiri Adem Helvacıoğlu da programa katıldı. Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan İlya Uygun ve Yazı İşleri Müdürü Sevginar Uygun ile Rumeli Tv, Karakaş’ın Bulgaristan programını yakından takip etti.

Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi, Karakaş ve beraberindekileri Bulgaristan’a girişlerinden sonra karşılayarak ilk olarak Kazanlık’ta bulunan ve Türk Rus Savaşlarını anlatan Şipka Anıtı’nı gezdirdi.

 

HACIOĞULLAR KÖY CAMİ’SİNE DESTEK DEVAM EDECEK

Glavinitsa ilçesine bağlı Hacıoğullar köyünde 2004-2009 yılları arasında Silivrili işadamları ve dönemin yerel yönetim temsilcilerinin destekleriyle AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüdaim Tuna’nın katkılarıyla eskisi yerine inşa edilen yeni ve görkemli cami de incelendi. Karakaş, caminin eksiklerini tamamlama ve şadırvan yaptırmaya sözü verdi. 24 metrelik minaresiyle köy halkının göz bebeği olan camiye destek sözü, Hacıoğulları halkı ve muhtarı Lütfen Mehmet’i çok mutlu etti. Köy halkı Karakaş’a ilgisi ve desteğinden dolayı teşekkür etti.

 

KARAKAŞ, KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE BİSİKLET HEDİYE ETTİ

Cami ziyaretinde Kur’an Kursu’na katılan öğrenciler ile tanışan Karakaş, çocuklara bisiklet sözü vererek yerine getirdi. Bisikletler, Kuran Kursu bitiminde başarılı olan öğrencilere teslim edilmek üzere Karakaş tarafından genç  hocaları Olcay Lütfü’ye teslim edildi.

 

GLAVİNİTSA BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Karakaş ve beraberindekiler, Glavinitsa Belediyesi’ni de ziyaret etti. Başkan Hüseyin Hamdi ve misafiri Karakaş, Türkiye ve Bulgaristan’da yerel yönetim sorumluluklarını değerlendirdi. Hamdi, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgenin Bağımsız Milletvekili Korman İsmailov da burada Silivrili misafirleri karşılayan isimler arasında yerini aldı, meclis düzeyinde sürdürdüğü girişimler konusunda açıklamalarda bulundu.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi’ye namaz saatlerini gösteren dijital bir saat hediye etti.

 

AK PARTİ’DEN GLAVİNİTSA HALKINA İFTAR

Karakaş’ın, Glavinitsa programı ilçede yoğun olarak yaşayan Türklerin katıldığı iftar programıyla devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş tarafından verilen ve 500 kişinin katıldığı iftar yemeği Glavinitsa Belediyesi tarafından organize edildi. İftar programına Silistra Bölge Müftüsü Müddesir Mehmet de katıldı.

Glavinitsa Kuran Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerle başlayan iftar programı, Mehmet Emin İnönlü Hoca’nın iftar duasıyla devam etti.

 

İYİ NİYETLİ GÖRÜŞÜNÜZ SINIR TANIMIYOR

Silivri’den kendilerine uzanan desteğin yeni başlangıçların, güzel ve iyi sonuçlar doğuracağından emin olduğunu belirten Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederek, “İyi niyet ve görüşünüzün sınır tanımadığını bize hissettirdiniz” dedi.

 

TUNA: GÖÇTÜK AMA UNUTMADIK

Hacıoğullar kökenli AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüdaim Tuna da yaptığı konuşmada doğup, göçmek zorunda kaldığı toprakları ve insanları unutmadığını ve onlara destek sunmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.

 

KARAKAŞ: SİZLERİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Glavinitsa halkına“Beni, kendi köyümdeymişim gibi bağrınıza bastınız. çok teşekkür ediyorum” sözleriyle teşekkür eden AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Neşelerimiz, acılarımız, korku ve sevinçlerimiz ortak. Sizin ayağınıza çivi batsa bizim yüreğimiz acır. Silivri’de binlerce kişiyle buluştuğumuz gönül sofraları kurduk, sizlerle de aynı duyguyu paylaşmaktan çok mutluyuz. Sizinle geçmişi paylaştık geleceğimizi de ortak noktada inşa edeceğiz. Sizleri unutmayacağız, unutturmayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın selamını getirdim sizlere. O’nun selamının geldiği yere desteği eksik olmaz.” dedi.

 

İSMAİLOV: BALKANLAR İÇİN HUZUR VE BARIŞ DİLEDİ

Karakaş’tan sonra Bağımsız Milletvekili Korman İsmilov söz aldı ve Balkanlar’da bulunduğu ziyaretler ve gerçekleştirdiği çalışmaları anlatarak, bölge halkını selamladı. “Sizlerle olmaktan çok mutluyum” diyen İsmailov, Balkanlar için huzur ve barış dileğinde bulundu.

 

RENKLİ İFTAR

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Glavinitsa’da verdiği program Zafirovo ve Zaritsa folklor ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Kiriş Orkestrası’nın yaptığı müzikle iftara katılanlar pisti doldurdu ve halaylar çekti.

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı temsilcileri iftar çıkışında lokum ikramında bulunmayı da ihmal etmedi. Vatandaşlar Türkiye’den gelen misafirleri bağrına basarken, mutluluklarını teşekkürleriyle birlikte belirterek iftardan ayrıldı.

 

KURŞUNLU CAMİSİ İÇİN RESTORASYON UMUDU

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Bulgaristan programının ikinci gününe, Silistra’da bulunan 500 yıllık Kurşunlu Camii’sini Silistra Bölge Müftüsü Müddesir Mehmet’le inceleyerek başladı.

 

SİLİSTRA MEYDANINDA ZAMANA MEYDAN OKUYAN KURŞUNLU CAMİİ

Silistra Meydanı’nda zamana direnen camiinin restorasyon talebini Karakaş’a ileten Mehmet, destek talebini hazırladığı dilekçeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmek üzere Karakaş’a teslim etti. Ekip arkadaşlarıyla camide incelemelerde bulunan Karakaş, “500 yıldır zamana, siyasi rejimlere ve tüm değişimlere meydan okuyarak var olmak için direnen bu ibadethanenin tekrar bölgemizdeki Müslüman kardeşlerimizin hizmetine açılmasına katkı sunabilirsek çok mutlu olurum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş, tarih ve din konularındaki hassasiyetiyle bilinen başarılı bir yerel yönetici. Konuyu ve Silistra Müftüsünün talebini dikkate alacağına inanıyorum” dedi.

 

RESTORASYON UMUDU İBB’DE

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de adı geçen ibadethanenin restorasyonun önemini anlatan Silistra Müftüsü Müddesir Mehmet, “Bu caminin kapalı kalması bölgemizde ağırlıklı olarak yaşayan Müslüman kardeşlerimizi üzmekte. 500 yıl zamana direnerek ayakta kalan bu ibadethanenin tekrar Müslüman kardeşlerimizin hizmetine açılması tarihe karşı olan sorumluluğumuzun da yerine getirilmesi olacak. Ecdadımızın miras bıraktığı bu eseri, gelecek nesillere taşımak, bizim için çok önemli. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın aracılığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın desteği ile camimizin restorasyonu gerçekleştirilirse bu hizmeti tarih unutmayacak. ” dedi.

 

MÜFTÜ, ABDÜLMECİT TABYALARINI GEZDİRDİ

Bölge Müftüsü Müddesir Mehmet, daha sora Silivrili misafirlere Silistra’da bulunan Abdülmecit Tabyalarını gezdirdi. Karakaş ve beraberindekiler, burada yer alan eserleri büyük ilgiyle inceledi ve tarihi olaylar, gelişmeler hakkında bilgi aldı.

 

DULOVO HALKINDAN, KARAKAŞ’A SICAK İLGİ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 2 günlük Bulgaristan programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Glavinitsa’nın yanı sıra Dulovo Beldesi’nde ikinci bir iftar daha verdi.

Ekip arkadaşlarıyla Dulovo’ya gelen Karakaş’ı, şehrin Belediye Başkanı Yüksel Ahmet, Başkan Yardımcısı Yüksel İsmail, Bağımsız Milletvekili İsmail Korman karşıladı. Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi ve eşi Gülsevin Hamdi de Karakaş’a Dulovo programında eşlik etti.

 

KARAKAŞ’TAN DULOVO BAŞKANINA DESTEK SÖZÜ

Belediye binasında, Başkan Yüksel Ahmet’le kısa süreli bir görüşme yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, yerel çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ahmet, 9 ay önce ciddi bir yükle devraldıkları bölgede turizm atılımları yapmayı planladıklarını anlattı. Sıkıntı çektikleri ve mücadele etmek zorunda oldukları konuları Karakaş’la paylaşan Dulovo Belediye Başkanı, gelecek konusunda umutlu olduklarını belirtti. Karakaş, ihtiyaç durumunda destek ve katkı sunmaya hazır olduklarını belirtirken, “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Türkiye’de çok başarılı işlere imza atan belediyelerimiz var. AK Parti’nin başarısını parlatan en önemli etkenlerden biri yerel yönetim temsilcilerimizin imza attıkları hizmetlerdir” dedi.

Belediye ziyaretinin ardından belediye yetkilileri, Silivrili misafirleriyle bölge halkıyla iftar sofrasında buluştu. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın, İBB desteğiyle verdiği ve Dulovo Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı Silistra Müftüsü Müddesir Mehmet’in konuşmasıyla başladı. Glavinitsa ve Dulovo Belediye Başkanları söz alarak, iftar organizasyonu nedeniyle AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ve İBB’ye teşekkür etti, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramlarını kutladılar.

 

KARAKAŞ: DAHA ÖNCE GELMEDİĞİM İÇİN PİŞMANIM

AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Dulovo halkıyla buluştuğu iftarda yine vatandaşlara İBB Başkanı Mimar Dr. Kadir Topbaş’ın selamını ileterek başladı. Ramazan’ın önem ve anlamına değinen Karakaş, bayramda küskünlerin barışması gerektiğine dikkat çekti. Ramazan’ın insan nefsini terbiye eden bir süreç olduğunu belirten Karakaş, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. “Bizim aramızda sınır yok. Geçmişte de birdik, bugün de aynıyız. Her şeyimiz ortak. Birlikte güler birlikte ağlarız” diyen Karakaş, bugüne kadar bölgeyi ziyaret etmediğinden duyduğu pişmanlığı dile getirdi. “Bizim aramıza vize koyuyorlar ama bu birliktelik ve buluşmalarımıza engel olamaz” diyen Karakaş, “Sıkıntılarınızı biliyoruz her konuda destek olmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Karakaş’ın konuşmasından sonra Dulovo’daki program, Bağımsız Milletvekili İsmail Korman ve Mehmet İnönlü Hoca’nın iftar duasıyla devam etti. İftar, Glavinitsa Kuran Kursu öğrencilerinin ilahileri okumasıyla son buldu.

 

DULOVO HALKINDAN TEŞEKKÜR VE SELAMLAR

Dulovolu yetkili ve vatandaşlar, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ve beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür ederken, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da selamlarını iletmesini istediler.