Karakter Zafiyeti Karakteri Olanda Olur

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,Kalepark Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'a cevap verdi.

Karakter Zafiyeti Karakteri Olanda Olur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş’ın “Işıklar yönetim zafiyetinin yanı sıra karakter zafiyeti de geçiriyor” sözlerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “ Karakter zafiyeti karakteri olanda olur. Olmayan şeyin zafiyeti olur mu? Bun söylerken bu hissi vereceğini düşünmüyor musun? Onurla akılla vefayla şükürle bu Silivri’de yaşayan insanın bir birine karşılıklı bakacağını, insanın çevresiyle ailesiyle eşiyle dostuyla yan yana geleceğini düşünemiyor musun? Benim yaptığım davranış karakter zafiyeti değil bir olgunluk örneğidir” şeklinde cevap verdi. 

“KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİNİ YILBAŞINDA ATIYORUZ”

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İlçe Yöneticileri, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;  “Göreve başladığımız günden bu yana bir plan dâhilinde hareket ettik. 2013’te yapacağımız çalışmaları mahalle mahalle gezdirip ondan sonra kesinleştirip, gerçekleştiriyoruz. Bu yılla beraber 4 yıldır bu süreç aynı şekilde devam ediyor. Silivri büyük resim içinde sanayisi, hizmet sektörü, tarımı turizmi birçok sektörü içinde barındıran bir yerdir. Alt yapı sorunu büyük ölçüde çözüldü. 820 trilyon civarı bir yatırım söyleniyor. Kent arıtmasının 2012 yılı sonu itibariyle bitmesi planlanmıştı. İSKİ’nin bu konuda ağır gittiğini düşünüyorum. Silivri hiçbir siyasi polemiğe kurban edilemez. Şehrin alt yapısıyla beraber üst yapısı da çok önemlidir. Biz üst yapıyı düzenliyoruz. Yolları, meydanları düzenliyoruz. Bu fotoğrafın tamamlanması belli bir süreçle olacak. Geldiğimiz nokta da büyük ölçüde düzenlemeleri bitirdik. 2013 yılındaki projelerimizin başında kültür merkezi geliyor. Kültür Merkezi binası 33 bin m2, Silivri’nin kültürünü yansıtacak bir mimari tarzındadır. Silivri’ye miras olacak bir Kültür Merkezi’nin projesini hazırladık. Yılbaşı itibariyle de temelini atmış olacağız. Kültür Merkezi 800 kişilik 3 tane salonu, kurs odaları olacak. Burası Silivri’nin bir anlamda kentsel kültür sanat anlayışını karşılayabileceği bir yer haline gelecek. Buranın Silivri’nin sembol binası olmasını istiyorum.

CEM EVİ,TİYATRO SALONU,MÜZE,TOPLANTI VE NİKAH SALONU PROJELERİ HAZIR

Cem evi projemiz var. Silivri’nin uzun zamandır söylenip yapılamayan ihtiyacını gideriyoruz. Her inanca saygı duyarak ihtiyaçları karşılanmalıdır. Cem Evi’nin arsasını tahsis ettik. Projesini hazırladık. Çok özel bir Cem Evi binası yapımını gerçekleştireceğiz. Silivri’nin bir diğer ihtiyacını PTT’nin hemen arkasına bir tiyatro salonu ve müze yaparak gidermiş olacağız. PTT binasını bu hafta itibari ile yıkıyoruz. PTT binasının yerine çok amaçlı bir şehir evi yapılacak. Çarşı Merkezinde Toplantı ve Nikah salonu görevini üstlenecek çok amaçlı bir Şehir evi olacak. ” dedi.

“İSKİ KENDİ BİNASINI SU ABONESİ YAPMAMIŞ”

Silivri’de trafik sıkışıklığına ve otopark ihtiyacına dikkat çeken Başkan Işıklar; “ Kent düzenlemeleri projelerimizde yer altı otoparkı durumu söz konusu, Kaymakamlık binasının arkasındaki yapıları bir meydana dönüştüreceğiz. İhale hazırlıklarımızı tamamladık. Proje bitmek üzere. Otoparkı da biz kendimiz yapacağız. Defalarca söylememize rağmen İSPARK’a bu yeri size hibe edelim yapın dememize rağmen bir cevap alamadık. Mülkiyetin kime ait olduğunun bir önemi yok. Önemli olan Silivri’nin kazanmasıdır. 400 araçlık bir otopark yapımı söz konusu.  İSKİ binası çürük diş gibi yerinde kaldı ve bu nedenle Silivri’nin ihtiyacı olan otopark sorunu çözümü gecikiyor. Bina Silivri Belediyesi’nin İSKİ kiracı. İSKİ’nin şu anda kasaplar sokağında yeri de var ama taşınmıyorlar. Kiraladıkları binayı gördüm. İSKİ kendi binasını su abonesi yapmamış. Pet şişelerle su taşıyarak temizlik yapmaya çalışıyorlar. Ben Pazartesi günü gidip İSKİ’yi abone yapacağım” dedi.

“KADİR TOPBAŞ’IN BU DURUMDAN HABERİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

Silivri Belediyesi’nin hiçbir kurumla sıkıntısı olmadığını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Ben AK Parti İlçe Başkanı olsaydım. Arardım İSKİ’yi boşaltın binayı niye engelliyorsunuz Silivri’nin otopark ihtiyacını derdim ve onları bir telefonla oradan çıkartırdım. Böyle bir şeyi istese yapabilir. Ama tam aksine İSKİ’nin oradan çıkmasını istemiyor. Amaç bizim yapacağımız işi engellemek. Bu işi bir buçuk yıl geciktirmenin hiçbir siyasi kazancı olmadığını biliyoruz. Toplum kimin ne yapıp ne yapmadığını iyi biliyor. Ben Kadir Topbaş’ın bu durumdan haberi olduğuna inanmıyorum. Boğluca Deresi yıkımına geldiğinde bu durumdan kendisine bahsetmiştim. Hemen özel kalemini çağırıp İSKİ Genel Müdürü Özcan Bey’i ziyaret etsin, otopark sorunu çözülsün diye talimat vermişti. Buraya geleli kaç ay oldu hala bir ses yok. Bizim hiçbir kurumla sıkıntımız yok hepsiyle iş birliği içerisindeyiz İSKİ hariç” dedi.  

“ALLAHTAN KORKUN,MAHKEME KARARLARI SONUÇLANDI “

Boğluca Dersi etrafında bulunan binaların yıkımının uzamasına tepki gösteren Işıklar; Boğluca Deresi etrafındaki binalar için yıkım kararı geliyor 4 Eylül’de yıkılacak diye önlemler alıyoruz. Yapılan hiçbir şey yok. Neden mahkeme kararları gecikmiş. Allahtan korkun Kadir Bey’in gelip kepçeyi vurmasından sonra mahkeme kararları sonuçlandı.  Yine yaşanabilir, değerleri korunan bir kent anlayışı ile Silivri’yi temsil eden çeşitli heykeller dikeceğiz. Boğluca Deresi çalışmalarını şu haliyle bize bıraksınlar 2 ayda bitirip heykeli de dikerim oraya” dedi.

“İMAR KOMİSYONU BAŞKANI’NA BASKI YAPILIYOR”

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş’ın Silivri Belediyesinin yapacağı çalışmaları engellediğini Söyleyen Başkan Işıklar; “Silivri’ye Yapacağımız çalışmalar engellenmeye çalışıldığı içinde bazı çalışmaları paylaşmayacağım. Yapıldığı zaman görülür. Ama çok önemli bir mesele Gümüşyaka’daki 80 dönümlük alanı Üniversite alanı olarak komisyonla görüştük. Bu ay meclise gelmesini bekliyoruz. Salı Günü gidiyoruz orasının yeşil alan olduğunu öğreniyoruz. Çok üzüldük, şaşırdık. İmar Komisyonu Başkanı Sefer Beye durumu sorduğumda grup başkanı vekiliyle görüşür müsünüz diyor. Bu günü kadar kendisiyle hiçbir sıkıntımız olmadı. Beni teknik yerden siyasi yere yönlendiriyor. Demek ki şunu söylüyor. Ben elimden geleni yapamıyorum. Bir baskı var. Gümüşyaka’ya üniversite alanı yaptırmayacağız diyen bir durumla karşı karşıyayız. Eğer orası yeşil alan çıkarsa alnında simsiyah lekeyle dolaşır bundan sonra. Üniversite alanını Silivri’ye ye yaptırmamak nasıl bir siyasi anlayış. Her yer üniversite alanı mı olacakmış. Karayolları ile görüşmüş uygun durum vermemiş karayolları. KİPA’ya uygun durum vermiş miydi karayolları. Karayollarının KİPA’ya olumsuz görüşü var. Bu olumsuz görüşe rağmen KİPA oluyor da üniversite alanı mı olmuyor. Sahipsiz bırakmamak lazım Silivri’yi. Bakın Helal Et firması geldi Tuzla deresini 35 yıllığına kiraladı. Öyle sahipsiz bir şekilde bırakırsanız bütün kamunun ortak mülkiyetini böyle kişisel çıkarlara nasıl dönüştüğünü görürsünüz. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Bu üniversite alanı kimsenin değil herkesin malı” dedi.

“AYIP DEĞİL Mİ..? , KARAKTER ZAFİYETİ KARAKTERİ OLANDA OLUR “

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın; “ Işıklar Karakter zafiyeti içerisinde” sözlerine ser bir dille cevap veren Silivri Belediye Başkanı Işıklar; “Geçe hafta özellikle şahsımı hedef alan, siyaset üslubuna yakışmayacak derecede utanç verici bir şekilde duygusallığı bir tarafa bırakıp konuşmak istiyorum. Ben siyasi yaşamım boyunca böyle bir üslup kullanmadım kimseye. Böyle bir tanımlama yapmadım. Geçmişimden bu güne kadar veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız olmadı. Ben ifadelerimle ya da söylem biçimimle kimsenin yüzünü kızartmadım. Ben siyaseti insani değerleri koruyarak, el sıkacak kadar mesafe bırakarak yaptım. Benim kişiliğimi zedelemek için bazı söylemler oldu. Ayıp değil mi? Silivri’nin ekmeğini yiyen suyunu içen bir insana bu kıyaslamalar yakışır mı? Bu söylenenler siyasi kirliliktir. Karakter zafiyeti karakteri olanda olur. Bunu söylemenin bu hissi vereceğini düşünmüyor musun? İnsanın ailesiyle, eşiyle, dostuyla bir araya geleceğini düşünemiyor musun?” dedi.

“BÖYLE ŞÜKÜRSÜZLÜK ,BÖYLE BİR VEFASIZLIK OLUR MU?”

Kültür Merkezi tartışmalarına da değinen Başkan Işıklar; “Kültür Merkeziyle alakalı tartışmalar yaşandı. Bir insan bu kadar kötü niyetli bakamaz. Biri geliyor Belediye’ye size diyor ki, geçen seferde aynı şey yaşandı. Her ay meclise getirdi bu arkadaş,brütü 8-9 dönüm bir alan 3 defa meclise geldi. Gümüşyaka’yı getiremiyoruz iki senedir. Utanmıyor musun, demiyor musun bu memleketin suyunu içmişim ekmeğini yemişim, bu memleket seni bir yere getirmiş, sokakta simit satıyordum diyordun buraya geldim, ne güzel bir başarı, eğitim almışsın bu memleket seni yetiştirmiş, utanmıyor musun ,9 dönüm yeri 3 sefer meclise taşıyorsun da 80 dönümlük Gümüşyaka’da ki Üniversite yerini neden getirmiyorsun meclise?  Ama geçen sefer 20 kat rezidans verildi. Burada verilen bir şey yok biz ne alırız gibi düşünmüşüz. 5 kata göre verilen bir şey ya da rant kaybı yok. 9 dönüm alan 3 defa meclise geldi. Gümüşyaka’daki 80 dönüm alanı meclise getiremiyoruz. Utanmıyor musun şimdi bunu nasıl izah edeceksin? Sokakta simit satıyordum diyordun. Ne güzel buralara gelmişin eğitim almışın. Utanmıyor musun? 80 dönümlük yeri neden getirmiyorsun meclise. Üniversiteyi yaptırsak ta 6-7 bin öğrenci orada yaşasa dalga dalga çevresini aydınlatsa bundan ne kaybedeceksin. Üniversite’nin önünü aç senin resmini astırayım oraya. Böyle bir şükürsüzlük olur mu? Böyle bir vefasızlık olur mu?”

 

“KOLTUĞA OTURDUK İKİNCİ GÜN İCRA GELDİ “

Kültür Merkezini  yapmak için parayı nereden bulacak eleştirilerine de cevap veren Işıklar; “Bize soruyorlar nereden bulacaksınız parayı diyorlar. Projen varsa fikrin varsa hayalin olursa bir de o parayı başka amaçlar için çar çur etmezsen, birilerinin cebine koymazsan para bulmak zor değil bu memlekette. İkinci bir konuyu söylemek istiyorum. O da çok utanmazca bir şey. İçinde bulunduğu çalıştığı kurumu, telefonları kesik ve mazot alamaz durumda olduğumuzu söylemiş. Üç buçuk yıl oldu. Dediği doğru, ama belediyeyi teslim aldığımızda oldu. İcra geldi. Koltuğa oturduk ikinci gün icra geldi. Buyurun niye geldiniz haciz var 400 milyarlık eşya almamız lazım. E alın masayı dedim ben sandalyede otururum dedim. Bak orada klimada var onu da sök dedim. Utanmıyorsunuz daha iki gün olmuş, bekleyin 10-15 gün neyin ne olduğunu anlayalım hesaba kitaba bakalım, kovdum adamları. Bunu yapan da Büyükşehir’in şirketlerinden bir tanesi. Sel oldu arabaları dışarı çıkaracağız mazot yok. 20 milyarla 30 milyarla mazot aldık. 2009 yılından bahsediyorum. Yaşadık bunları. 3 buçuk senedir ne telefonumuz kesildi nede mazot alamayacak duruma düştük. İşte çarşı esnafı da orada Sanayi esnafı da orada ,kapı kapı dolaşsın sorsun kime ne borcumuz var. Ödenemeyecek borcumuz yok, Personelimize sadece bir tane ikramiye ödememiz var. Olmayan bir şeyi var gibi göstererek Belediyeyi küçük düşürerek ne geçecek eline? İçine binmek istediğin gemiyi batırmak istiyorsun. Bu ahlakla etikle onurla izah edilebilir mi. Kime sordun da bunu söylüyorsun. Aç telefonu bana sor. Sen meclis üyesisin, Belediyenin şerefini korumak benim kadar seninde görevin. Sor bakalım var mı böyle bir şey. Bunu söylemek bir etik değer eksikliğidir. Böyle bir sıkıntımız olmadı” dedi.

“HIZLI GİDİYORSA  O ARABANIN AMORTİSÖRÜ DE BOZULSUN MOTORU DA DÜŞSÜN”

Karakaş’ın yol çalışmalarıyla ilgili eleştirilerine cevap veren Işıklar; “Birde asfaltlar ile ilgili yol fobisi takıldı. Taşları sökelim. Ne yapacak? Otoban asfaltı yapacakmış. Bak bakalım coğrafyaya şehirler içinde otoban asfaltı var mı? Millet bizden daha mı gerizekalı ? Biz asfalt yapıyoruz onlar taş yapıyor. Avrupa ülkelerine bir bakın onlar bizden daha mı akılsız? Şehir kültürünü onlar bizden daha mı az yaşamış? Bir kere sıcaklık 7-8 derece fark eder. Birde arabalar arıza yapacakmış. Eğer şehir içinde 100-120 kilometre hızla gidiyorsa  o arabanın amortisörü de bozulsun motoru da düşsün. Şehir içinde ,zaten o taş hız kesicidir. Dekoratiftir, ucuzdur, hız kesicidir, uzun ömürlü doğaldır. Asfaltı sökecekmiş. Öyle bir şey olmayacak bir kere. Taşları sökecek durumu olmaz belediye meclis üyeliğini garantilesin” dedi.

“ŞİMDİDE YENİ BİRİNİN PEŞİNE ADAM TAKTIRDI”

Gazeteci ile Kendisi arasında yaşanan mail trafiği konusu hakkında ilk kez konuşan Işıklar; “ Bir mailler trafiği ortaya çıkmış. Ben bir şeyle söylemişim.Bir şey yazmışım. Karşısında cevap gelmiş. İşte para yağdırmışız. İlk defa bugün konuşuyorum. Kendisi bana bir mail yazdı ki o kadar kızgın küskün olmama rağmen hatta çok niyetlenmişimdir tutayım kafasını gözünü kırayım diye ,bir gün bir mesaj çok duygusal bir mesaj ,özür dilerim bir hata yaptım diye başlayan bir mesaja karşılık ne yazmam gerekiyordu. Sen alnının akıyla işini yap sana görünmeyen ne kapıları açılacağını sende göreceksin dedim. Karşındakini bağışlamak erdemdir. O büyüklüğü herkes gösteremez. Sen ne yaptın kiralık adam tutuyorsun ,20 bin Euroya adam tutuyorsun sonra 20 bin dolara düşüyorsun, gidiyorsun adamın canına kastediyorsun. Ben senin gibi çözmüyorum sorunlarımı.  Şimdide yeni daha birinin peşine adam taktırdı. Canıyla tehdit edecek. Yeni bir durum daha var başka bir arkadaşımızın peşine de birine takıyor şimdi yeni. Kasıt var, Ne yapacak canıyla korkutacak, onun can güvenliğinin üstüne gidecek. İkimizin arasındaki bakış tarzı bu işte. Ben onu yapmıyorum. Bunu mecliste de söyledim. Sizinki maliyetli çözüm, ben maliyetsiz çözerim. Benim öyle bir derdim yok ki, insanın canına niye kastedeyim ben” dedi.

“BEN KORUMALARLA DA GEZMİYORUM “

Karakaş’ın polis korumasıyla dolaşmasını eleştiren Işıklar; “Yarasalar gibi gece dışarıda gündüz ortalarda yoksun. Ben korumalarla da gezmiyorum. Resmi koruması var silahlı. Bana da koruma teklif ettiler istemedim. Ben senin gibi karanlıklar prensi değilim. Beni vurmak isteyen her yerde vurur. Ben çok rahatım” dedi.