Katliam haberlerinin Kumpas Olduğu Ortaya Çıktı!

Son günlerde Silivri Belediyesi ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı hedef alan 'Silivri'de hayvanlar katlediliyor' şeklindeki paylaşım ve haberlerin ardından Başkan Özcan Işıklar bir açıklama yaparak bunun seçim üzeri siyasi bir kumpas olduğunu belirtmişti.

Katliam haberlerinin Kumpas Olduğu Ortaya Çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan asılsız sosyal medya paylaşımlarının tamamen seçim üzeri provokasyon ve karalama amaçlı  olduğu resmi belgelerle gözler önüne serildi.

Son gelişmeler Silivri Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla şöyle duyruldu;

“Silivri Belediyesi tarafından öldürüldüğü iddia edilen hayvanların, mikroçip ve küpe numaralarından yapılan incelemelerde; hiçbirinin öldürülerek gömülmüş olmadığı tespit edilmiştir..!

Son günlerde Silivri Belediyesi ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı hedef alan “Silivri’de hayvanlar katlediliyor” şeklindeki paylaşım ve haberlerin ardından Başkan Özcan Işıklar bir açıklama yaparak bunun seçim üzeri siyasi bir kumpas olduğunu belirtmişti.

Veteriner İşleri Müdürlüğümüz’den, yakalama oltası ile bir köpeği sürükleyerek taşıması sonucu 20.03.2017 tarihinde disiplin kuruluna sevk edilerek ilişkisi kesilen Halil Akıllı isimli eski belediye çalışanı ile Silivri Kaymakamlığı tarafından görevli 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu denetim personellerince (Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Personelleri) bakım koşullarının ihmalini kapsayan 28.125,00 TL idari para cezası kesilen Abdülkerim Kutlu isimli şahıs, aldıkları cezalardan kurumumuzu sorumlu tutarak amiyane tabirle “tezgah” hazırlayıp can dostlarımızı öldürdüğümüze dair çirkin iftiralarla kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır..!

İşbirliği protokolümüz bulunan, ilçemizde hizmet veren hayvan koruma dernekleri HAYKURDER ve SİHAYDER’in ölü hayvan gömü yerimizde yaptığı araştırmada, 55 hayvan olduğu ve bunların 28’inin mikroçipli, 1’inin ise küpe numaralı olduğu tespit edilmiştir.

Yaptığımız inceleme sonucunda; Değirmenköy Mahallemizdeki hafriyat döküm sahasındaki ölü hayvan gömü yerimizde açılan çukurdan çıkan yaklaşık 55 hayvan ölüsünden; 14 hayvan ölüsünün Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde tedaviye cevap vermeyen ölü hayvanlardan olduğu, 10 hayvan ölüsünün sağlıklı bir şekilde sokağa salındıktan sonra travma (muhtemel trafik kazası) sonucu ölenlerden olduğu, 25 hayvan ölüsünün (muhtemel trafik kazası) Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından sokaklardan ölü olarak alınan hayvanlar olduğu tespit edilmiş, 6 hayvan ölüsünün ise mikroçiplerinin nereye ait olduğu yani hayvanların nereden geldiği tespit edilememiştir..! Hiçbir hayvanın öldürülerek gömülmüş hayvan olmadığı kayıtlarca ispatlanmıştır..!

Seçim sürecinde özel olarak planlanmış bir karalama kampanyası olan bu iddialara ve provokasyonlara Silivrili hemşerilerimizin itibar etmeyeceğine inancımız tamdır.