Kent Konseyi Gençlik Meclisi toplandı

Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde gençliğe vermiş olduğu önemi dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Bilgi ve paradan daha önemli bir şey var, o da hayal gücüdür. Sizin hayallerinize ihtiyacımız var, hayalinizi söylemekten çekinmeyin” dedi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 16 Ekim 2010 Cumartesi Günü Bilgilendirme Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Silivri Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran, Kadın Meclisi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar ve Kadın Meclisi Başkanı Dilruba Önal, Gençlik Meclisi Başkanı Bahadır Havlacıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kent Konseyi Çalışma Grubu Üyeleri katıldı. Genel Kurul’da görüşülen gündem maddelerinden biri oy çokluğuyla, diğerleri de oy birliğiyle kabul edildi.

 

IŞIKLAR SİVİL ÇALIŞMA GRUBUNUN OLUŞUMUNU ANLATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sivil bir çalışma grubu olan Yerel Gündem 21’in kuruluş döneminden bilgiler vererek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “1994 yılında Rio’da yapılan Yeryüzü Yerleşim Konferansı’nda, ülkemiz insan yerleşimini tanıyan bildirgeye imza atmıştır. Bu bildirge; yaşama hakkı, işgücüne katılma hakkı, konut edinme hakkı, çalışma hakkı, kendini ifade edebilme özgürlüğü gibi hakları beraberinde taşıyan hakları koruma altına alan bir sözleşmeydi. O süreçlerde Yerel Gündem 21’lerin kurulması kararı alınmıştı. Yerel Gündem 21’ler, devlet dışı organizasyonların birbirleriyle etkileşim halinde, yansız ve tarafsız şekilde, sivil bir baskı grubu olarak kurulmasının önünü açmaya çalışmıştı. Biz ilk defa 1999 yılının Temmuz ayında Yerel Gündem 21’i Silivri’de kurmuştuk. Yerel Gündem 21, yirmi birinci yüzyıldaki gündemimizde bizleri çevreleyen, bizim değiştirip, dönüştürmek istediğimiz sorunların bir envanterinin çıkarılmasıydı. Yerel Gündem 21, insanı insan yapan bütün değerlerin korunmasına yönelik sivil bir çalışmaydı. Peki, bunu günümüze nasıl taşırız ve nasıl kullanabiliriz? Global dünyaya ayak uydurarak, yerel özelliklerimizi koruyup, geleceğe taşıyacağız. Bunları da bizi biz yapan değerleri unutmadan, modernize edip geleceğe taşıyarak gerçekleştireceğiz. Biz demokratik, laik Türk milletinin çocuklarıyız.”

 

“HAYAL GÜCÜ, BİLGİ VE PARADAN ÖNEMLİDİR”

Konuşmasının devamında gençliğe ve gençlerin fikir ve hayal gücüne verdiği önemi dile getiren Başkan Işıklar; “Bunun için ilçemizde sizlerin heyecanına, ilçemizdeki eksikleri görerek onları değiştirip, dönüştürmeye yönelik gösterdiğiniz çabaya ve umuda; bu heyecanınızın yönetimlere, karar mekanizmalarına yansımasına çok ihtiyacımız var. Bilgi ve paradan daha önemli bir şey var, o da hayal gücü. Hayal gücü yoksa bilginin ve paranın da önemi yok. Bu hayallerin gerçeğe dönüşmesi noktasında da, bu platformların çok büyük önemi var. Hiçbir zaman hayalinizi söylemekten çekinmeyin, saçma bile olsa bunu dile getirmekten geri adım atmayın. Bugün yeryüzünde var olan her şeyin bir hayalle başladığını, somut gerçeğe dönüşene kadar altında çok büyük emek ve mücadele olduğunu unutmamamız gerekir. Sizin hayallerinize, özellikle Türkiye’nin bu zor günlerinde değerlerimize sahip çıkma gücünüze ihtiyacımız var. Burada yetki ve insiyatif sizin elinizde. Biz sizden çıkacak olan kararları, Silivri’yi geleceğe taşıma noktasında ki çalışma ve çabalarınızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bizi cesaretlendiren, sizin heyecanınız, direnciniz, aydınlık yarınlara ulaşmak konusunda ki isteğiniz ve ısrarınız olacaktır. Bu özelliklerinizden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bizim üzerimize düşenler konusunda bizi daha fazla sıkıştırmanızı ve zorlamanızı istiyorum. Biz bundan kesinlikle rahatsızlık duymayacağız. Ben tekrar başkanlarıma, görev alan ve emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi Bilgilendirme Genel Kurulu, oluşturulan gündem üzerinden görüşmelerle devam etti. Kurul sonunda görüş ve önerilere yer verildi.

Silivri Belediyesi Basın Bülteni