Kent Konseyi Yetkilileri Göreve Davet Etti

Daha önce Boğluca Deresinin ıslah çalışmalarının tamamlanması için imza kampanyası başlatan Kent Konseyi Üyeleri şimdide Konutlar Mevkiinde bulunan alt geçte yaşanan trafik sorunun çözüme kavuşturulması için harekete geçti.

Kent Konseyi Yetkilileri Göreve Davet Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kipa AVM önünde stant kuran Kent Konseyi Üyeleri, alt geçidin yeniden düzenlenmesi ve yaşanan trafik sorunun acilen çözüme kavuşturulması için imza kampanyası başlattı.  Kampanyaya vatandaşlar da yoğun ilgi göstererek, destek verdi.

Silivri Kent Konseyi, ilçe halkının tamamını ilgilendiren bir sorunun daha çözüme kavuşması için harekete geçti. İlçe Merkezi İle Yeni Mahlleyi buluşturan alt geçitte düzenleme yapılması ve trafik sorunun bir an önce çözüme kavuşması için imza kampanyası başlatan Kent Konseyi Üyeleri, Alt geçidin üzerine, “ Konutlar Yeni Mahalle Alt Geçit trafik sorunu çözülsün istiyoruz” yazılı afiş astı.

Kent Konseyi Yönetimi imza kampanyasıyla ilgili bir basın açıklamasında da bulundu.  Basın açıklamasını okuyan Silivri Kent Konseyi Başkanı Dilruba Önal; “ Kentimizin Yeni Mahalle ( Konutlar Bölgesi ) kısmında gidiş- gelişlerde oluşan trafik yoğunluğu ulaşımda büyük aksamalar ve sıkıntılar oluşturmaktadır. Kullanılmakta olan E-5 Karayolu Konutlar Bölgesi Alt Geçidi yetersiz kalmakta ve Silivri Devlet Hastanesine, Okullara, Sitelere, Spor Salonlarına v.b insan odaklı yerleşkelere ulaşım sorunu oluşmaktadır.  Silivri Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz 21 Ağustos 2014 tarihinde yapılan toplantıda aldığı kararla; yetkililerin dikkatini çekmek, kontlar (Yeni Mahalle ) Bölgesine ulaşımı kolaylaştırıcı trafik düzenlemelerinin acilen yapılmasını sağlamak, halkımızın bu konuda ki sıkıntılarını iletmek amacıyla imza kampanyası başlatmıştır. Yetkililerin acilen Yeni Mahalle ( Kontlar ) Bölgesi ulaşım problemini çözmelerini çabuklaştırmak için halkımızı imza vermeye davet ediyoruz. Her hafta Perşembe günleri saat 12-17 arası imza kampanyamız çözüme yönelik devam edecektir” dedi.

Alt geçit’in dar ve alçak olması ve zaman zamanda araçların sıkışması yüzünden yaşanan trafik sorunun yanı sıra, olası bir facianın da yaşanması için yeni bir düzenleme yapılması için başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalara yetkili kurumlara iletilecek. İBB, Karayolları, İlçe Belediyesi ve diğer yetkili kurumlara iletilecek olan imzaların sonucunda alt geçitte yeni düzenlemenin yapılması için ilçe haklıda da yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.