Kiptaş Silivri Konutları Hakkında Basın Açıklaması (Silivri Kiptaş'ta Neler Oluyor ? )

Silivri Haber Ajansının 09.02.2012 tarihi itibariyle internet sitesinde ' Silivri Kiptaş'ta Neler Oluyor?' başlıklı haber de Kiptaş Silivri 1. Etap Site Yönetim Müdürlüğü hakkında gerçek dışı bir takım ifadelere yer verilmiştir .Söz konusu ifadelere istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Kiptaş Silivri  Konutları Hakkında Basın Açıklaması (Silivri Kiptaş'ta Neler Oluyor ? )
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haberde Site Yönetimin şikayetleri sonuçsuz bıraktığı ifadesi doğru olmayıp, site yönetimine iletilen site yönetimi görev ve yetki alanı dışında kalan problemler dahil her türlü talep ve şikayet zamanında çözüme ulaştırılmakta ve geri dönüşlerde bulunulmaktadır.

Bu hassasiyetin gerçekliği son bir yıl içerisinde kayıt altına alınan telefon ,dilekçe web sayfası şikayet paneli yoluyla gelen 691 adet  şikayete ve cevabıyla ispatlanabilmektedir. 

     

Haberde site yönetiminin aidat miktarında yaptığı zammın haksız olduğu iddia ederek site sakinlerinin bu aidatlar karşılığında değerince hizmet alamadıkları iddia edilmiştir.

Söz konusu iddiaya ilişkin Aidat tutarlarının belirlendiği bir seneyi kapsayan Yıllık Aidat İşletme Bütçesi  Kiptaş’ tarafından atanan yönetim kurulunun oluru ile  onaylanarak Site sakinlerine tebliğ edilmektedir. Ortak Gider Aidat tutarı site içerisinde yer alan konut sayısına blokların fiziki yapısına blokların ve ortak alanların metrekaresine ve sunulan hizmetlerin içeriğine göre değişkenlik göstermektedir.

 

Site Yönetimi tarafından aidat tutarları hesaplaması her senenin sonunda bir önceki senenin mali verileri, ortak alanlardaki su ve elektrik maliyetlerine gelecek olan zamlar (asansör,hidrafor ve blok-çevre aydınlatmaları), yapılan hizmetler ve yapılması planlanan hizmetler göz önünde bulundurularak hazırlanan bütçeyle belirlenmektedir. Ayrıca yıl içerisinde yapılan hizmetler için memnuniyet anketi yapılarak, site sakinlerinin istekleri değerlendirilerek bütçe doğrultusunda bahar ve yaz dönemi planlaması yapılmaktadır.   

 

Dördüncü yılında olan Kiptaş Silivri Konutlarında bütçe değerlendirmesi; zamanla aşınma, bozulma ve yıpranmaya maruz kalan metal aksanlı ürünlerin (mazgal, havalandırma menfezleri, hidraforlar, asansör ve makine dairesi gibi), çatı ekipmanlarının ve peyzaj alanlarındaki oyun gruplarının yenilenme, bakım ve onarım masrafları, su deposu tamirleri ve temizliği için profesyonel firmalara yaptırılan analiz masrafları, yangın sistemlerinin 2012 yılı tüp dolumu ve bakım masrafları, 2012 yılı bütçesinde Aralık ayında çıkan yönetmelik gereği 2012 yılında başlayarak her yıl yapılacak olan asansör muayene ve kontrol bedelleri, 2012 yılında ortak alan sigorta bedelleri ve her geçen yıl artmakta olan ilave hizmet kalemleri hesaplanarak, verilen hizmetler doğrultusunda hazırlanmaktadır. 

 

Silivri bölgesinde bulunan  Kiptaş Silivri Konutları dengi sitelerin aidat tutarlarına kıyasla Kiptaş Silivri Konutlarının belirlemiş olduğu aidat tutarlarının makul miktarlarda olduğu aynı hizmetlerin verildiği diğer sitelerin aidatlarının daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir.

 

Site Yönetimi tarafından verilen tüm hizmetler sitenin web sayfasında Aylık Faaliyet Raporu menüsünde rapor şeklinde aylık olarak sunulmaktadır ve ayrıca sitede yapılan her faaliyet web sayfasının Haberler ve Duyurular menüsünde gerçekleşen faaliyete ait detaylar ve fotoğraflar ile beraber haber olarak yayınlanmaktadır.

 

Yine yakın zaman içerisinde 2011 yılında yapılan hizmetlerin açıklandığı 2011 Faaliyet Raporu ise hem site web sayfasında hem de site sakinlerine elden teslim edilerek, verilen hizmetler konusunda kat sakinleri bilgilendirilmiştir.

 

Haberde  kat sakinlerinin 50’ye yakın olarak ifade edilen imzaların listeye göre sadece 14 kişinin mülk sahibi olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu imzaların sitede bulunan kat sakinlerinin %1 den az bir bölümü oluşturduğu belirlenmiş ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince  %51’lik çoğunluğu oluşturmadığı tespit edilmiştir.

 

Gazetede yansıtıldığı üzere Kiptaş’ın satışa sunduğu Adalet Bakanlığı Lojmanlarında hakim ve savcılar dışında normal vatandaşların kirada yaşadıklarının doğruluğu bulunmamaktadır. Haberde geçen C1 bloklarının 16 dairesi Adalet Bakanlığına ait durumda olup C2 bloklar zaten sivil vatandaşlara ayrılmış durumdadır. Bu bloklardan C1 bloklarında Adalet Bakanlığına ait dairelerin kiralanması Adalet Bakanlığına ait olup, sivil vatandaşlar için kiraya ya da satışa sunulan dairelerin satış ve kiralama işlemleri Kiptaş’a aittir. Site Yönetiminin el altından satış yapması gibi bir durum söz konusu değildir.

                                      

Bu açıklamanın, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında, yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederiz.

 

 

                                             Kiptaş Silivri Konutları Site Yönetim Müdürlüğü Adına;

 

                                                                                      Boğaziçi Yönetim A.Ş

                                                                        Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü                                                                                               Gültekin Arslan