Kışladan 31 Mayıs itibariyle terhis !

Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da tekrar başlayacağı bilgisini verdi.

Kışladan 31 Mayıs itibariyle terhis !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlik ile ilgili atılacak normalleşme adımları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de corona virüsü tespiti sonrası birçok kurumda olduğu gibi askerlikte de bazı önemli kısıtlamalar yapılmıştı. Virüsün yayılmasını önlemek için askerlik alımları durdurulmuş ve terhis tarihi gelen askerler kışlalardan gönderilmemişti. Türkiye'de yaşanan corona virüsü normalleşme adımları sonrası Bakan Akar, askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, corona virüsü sebebiyle ertelenen bedelli askerlik alımları hakkında da açıklamada bulundu. Akar, 20 Haziran itibariyle bedelli askerlik alımlarının tekrardan başlayacağını açıkladı.

Corona virüsü sebebiyle terhis zamanı gelen askerlerin işlemleri ertelenmişti. Merakla beklenen terhis tarihinin ne zaman olacağı sorusuna Milli Savunma Bakanı, cevap verdi. Akar, corona virüsü nedeniyle terhis işlemleri ertelenen ve hala kışlada bulunan askerin, 31 Mayıs itibariyle terhis edileceğini söyledi.