Kızılay "El Dezenfektanı" ürettirmeye başladı.

Türk Kızılayı tarafından 'Kızılay El Dezenfektanı' ürettirmeye başlandı. Bu dezenfektanlar Türkiye genelinde ihtiyacı olan kişilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Kızılay &quotEl Dezenfektanı" ürettirmeye başladı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılay, yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ürettirdiği el dezenfektanlarını ülke genelinde ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Bu bağlamda el dezenfektanları vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Yoğun talep gören hijyen ürünleri yok satarken, başta el dezenfektanı olmak üzere hijyen ürünlerine maddi sıkıntılar sebebiyle ulaşamayan vatandaşlar için Türk Kızılay hareket geçti.

Türk Kızılayı tarafından “Kızılay El Dezenfektanı” ürettirmeye başlandı. Bu dezenfektanlar Türkiye genelinde ihtiyacı olan kişilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, dezenfektan üretiminin yapıldığı Arnavutköy`deki tesiste incelemelerde bulunarak çeşitli açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında ihtiyaç sahipleri için dezenfektan imal ettirdiklerini belirten Kerem Kınık :

“Fason olarak imal ettirdiğimiz Kızılay markalı yüzer mililitrelik el dezenfektanlar bu mikroorganizmayı çok hızlı şekilde öldürebiliyor. El hijyeni, ortam hijyenini sağlayabiliyor.”Dedi.