Korona virüs uyarısını dikkate almayan yaşlılar, parklarda

Uzmanların ısrarla evde kalın çağrısına kulak asmayan 60 yaş üzeri vatandaşlar kendilerini sokaklara ve parklara çıkarken, sokağa çıkma gerekçeleri de şaşırttı.

Korona virüs uyarısını dikkate almayan yaşlılar, parklarda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kaymakamlığı arkasında bulunan parkta oturanların çoğunluğunu 60 yaş üzeri vatandaşlar oluşturdu.

Çin’den dünyaya yayılan ve Türkiye’de de görülen Korona virüse karşı birçok alanda önlemler alındı. Bu kapsamda yaşlılara da evden çıkmamaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Ancak bazı noktalarda uyarıları dinlemeyen yaşlılar, parklarda görüntülendi. Silivri Kaymakamlığı arkasında bulunan parkta kameralara yansıyan görüntülerde bazı yaşlıların parklarda vatandaşlarla sohbet ettiği görüldü. Uyarılara rağmen parklarda banklarda oturan yaşlılar cevaplarıyla da şaşırttı.

“EVDE TORUNLAR RAHAT BIRAKMIYOR”

85 yaşındaki yaşlı adam “Çoluk çocuk evde durmuyor. Torunlar rahat durmuyor bende vuruyorum ama olmuyor.” gerekçesiyle sokağa çıktığını belirtirken diğer bir vatandaş “Biz yaşayacağımızı yaşamışız, Cenabı Allah bilir, bizi kollar” derken bir diğer vatandaş ise “68 yaşındayım, bundan sonra ölsek ne olacak,68 sene daha mı yaşayacağız” diyerek sokağa çıkma gerekçeleriyle kendilerini savundular.

Öte yandan Silivri ana cadde ve sokaklarının boş olduğu,bir çok esnafın da kepenk kapattığı görüldü.