Korsan:Silivride Havaalanı İstemiyoruz...

Silivri Çevre Derneği bugün bir basın açıklaması yaptı

Korsan:Silivride Havaalanı İstemiyoruz...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan bugün bir basın açıklaması yayımladı.Korsan açıklamasında ;

Başbakan buyurdu, hemen ardından büyük şehir belediye başkanı da işe koyuldu. İstanbula yeni bir hava alanı lazımmış ve bu da Silivriye yapılacakmış.

Kimse Silivrililere bir havaalanı ister misiniz diye sormuyor. Sadece bildiriyorlar “sizin İlçenizin en güzel tarım alanlarının tam orta yerine bir havaalanı yapacağız” diye.

İstanbulun son kalan tarım alanları, üstelik de trakyanın en verimli toprakları olduğu söylenen tarım alanları da böylece şehrin kontrol edilemez büyümesine kurban edilecek.

Tabii böyle bir haber ortaya atılınca, bu işlerden çıkarı olabilecek olanların da hemen ağzının suları akmaya başlıyor. Bir tane yetmez, iki tane hatta üç tane havaalanı daha yapalım...

İstanbulun var olan havaalanları yetmiyormuş! Otoyolları yetmiyormuş! Köprüleri yetmiyormuş!

Türkiyenin tüm nüfusunu üç-beş büyük şehirde yaşamaya yönlendiren yanlış politikalar uygularsanız hiçbir şey yetmez. Ülkeye yapılacak tüm yatırımları birkaç büyük şehire yönlendirirseniz, onların da en büyük kısmını İstanbula yönlendirirseniz, herkes İstanbulda yaşamak ister. Bu koşullar altında da hiçbir şey, hiçbir zaman yetmez.

Ev yetmez, su yetmez, ekmek yetmez, iş yetmez…

Diyorlar ki İstanbula harcanan para oniki bakanlığın bütçesinden fazlaymış. Peki ya Türkiyenin geri kalanı? Oralarda yaşayan yurttaşlarımızın ihtiyaçları yok mu? Oralara kim yatırım yapacak?

Yoksa oralara yatırım yapmaya gerek yok diye mi düşünüyorsunuz? Ülkenin büyük bir bölümünde zehirli madenciliğe yüzlerce ruhsat verdiniz, geri kalanında da her dereye baraj yapılmasına izin verdiniz, nasıl olsa oralarda insanlar yaşamaya devam edemeyecek ve herkes büyük şehirlere göç edecek diye mi düşünüyorsunuz? Buna mı hazırlık yapıyorsunuz?

 

Biz Silivride Havaalanı istemiyoruz,

Ülkedeki tüm Hidro Elektrik Santrali projelerinin durdurulmasını istiyoruz.

Nükleer Santral projelerinden vazgeçilmesini istiyoruz.

Tüm siyanürlü altın madenciliği ruhsatlarının iptal edilmesini istiyoruz.

Temiz ve sağlıklı bir ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz!..

 

Silivri Çevre Derneği Başkanı

Ali Korsan