Kültürler Konuşuyor

Silivri Belediyesi Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali kapsamında akademisyen ve yazarlar tarafından Sanat Parkı'nda ' Kültürler konuşuyor- Göç' konulu panel gerçekleştirildi.

Kültürler Konuşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali kapsamında akademisyen ve yazarlar tarafından Sanat Parkı’nda “ Kültürler konuşuyor- Göç” konulu panel gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali’nin üçüncü günün de moderatörlüğünü Baki Çiftçi’nin yaptığı “ Kültürler konuşuyor-Göç” konulu panel

Silivrililerin yoğun katılımıyla Sanat Parkı’nda gerçekleşti. Panel de konuşmacı olarak yer alan Halk Ozanı Dertli Divani, Araştırmacı-Yazar Faik Bulut, Akademisyen Sıla Erol, Silivri Kuzey Kafkasyalılar Dernek Başkan Yardımcısı Refik Bek temsil ettikleri kültürlerin tarihinden ve göç dönemlerinden söz etti. 

ÇİFTÇİ: “KARDEŞLİĞİMİZ VE DÜŞÜNCELERİMİZ BARIŞ ÇIĞLIĞI OLSUN” 

Panelin açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda moderatörü olan Baki Çiftçi, “Daha önce Silivri’de birçok panel ve seminerler düzenlendi. Ama farklı inanç ve görüşten yazarların düşüncelerini paylaşacağı, barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir ruhu içinde barındıran Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali kapsamında yapılan panel bir ilk. Bu festival ve buradaki konuşmalar barış çığlığı olsun. Düşüncelerimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz, birlikte yaşama arzumuz ve inancımız Silivri’de İstanbul’da ve çocuklarımız kulaklarında yankılansın” dedi. 

AKADEMİSYEN VE YAZARLAR KÜLTÜREL TARİHLERİNİ VE GÖÇLERİ ANLATTILAR

Çiftçi’nin açılış konuşmasının ardından sırayla söz alan Halk Ozanı Dertli Divani, Araştırmacı-Yazar Faik Bulut, Akademisyen Sıla Erol, Silivri Kuzey Kafkasyalılar Dernek Başkan Yardımcısı Refik Bek temsil ettikleri kültürlerin tarihi geçmişlerini, günümüze kadar geçen süreci, yaşanan göçler ve nedenleri üzerine konuşmalarını gerçekleştirdi. 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Silivri Belediyesi Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali kapsamında Sanat Parkı’nda gerçekleşen“ Kültürler konuşuyor-Göç” konulu panelin sonunda konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.