Kurban Kesim ve Satış Yeri Selimpaşa'da

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşların kurban hazırlıkları da başladı. Silivri Belediyesi de 'Kurban Kesim ve Satış Yeri 'ni hizmete sundu. Trakya ve Anadolu'nun değişik bölgelerinden gelen ilk kurbanlıklar, bu alanda görücüye çıktı. Satıcılar, pazar alanı adresinin bilinen bir adres olmadığından şikâyetçi..

Kurban Kesim ve Satış Yeri Selimpaşa'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’na kısa süre kalınca, vatandaşlar kurbanlık arayışına başladı. Selimpaşa Kavaklı yolu üzeri 4.kilometresinde Kurban Kesim ve Satış Yeri kuruldu. Bu alanda Trakya ve Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar görücüye çıktı.

Kurban Bayramı’nda 30.000 bin metrekare alan üzerine kurulan alanda çadırlar kurulmaya devam ediyor. Kurban Kesim ve Satış Yeri’nde, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, mescit, sosyal alan, veteriner, zabıta merkezi birçok hizmet alanı oluşturuldu. Merkez 24 saat güvenlik kameraları korunurken, 24 saat esasına bağlı çalışan Jandarma ekipleri de devriye görevini gerçekleştiriyor.

25 yıldır Silivri’de adaklık kurban hizmeti verdiğini de ifade eden Ayhan Şeremat “Bu sene yerimiz değiştiğinden dolayı burayı kimse bilmiyor. Satışa rağbet olmadığından dolayı fiyatlar bayağı aşağı çekilmiş durumda. Baskül 14-15 lira, ayakta canlı satış yapanlar 12 liraya kadar çekildi. Müşteri burayı bilmediğinden dolayı satışlarımız durmuş durumda ”dedi.

Pazarda Küçükbaş kurbanlıklar 450/900 TL arasında, büyükbaş kurbanlıklar da 4.500/10.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

 

Silivri Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Silivri Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlıkların kesimi yapılması için Selimpaşa Merkez Mahallesi 606. Cadde No:24  yeni adreste “Kurban Kesim ve Satış Yeri” çalışmaları sürdürülüyor. Toplamda 30.000 m2 alanda yeni bir alan çalışması gerçekleştiriliyor.7.000 ton malzemenin kullanıldığı çalışmalar dahilinde, zemin iyileştirmesi, bordür, tel çit, beton döşemesi ve kesim yeri çevresinde 225 m3 beton dökümü yapılacak. Silivri Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar Kurban Bayramı öncesine yetiştirilmek adına hızla devam ediyor. Satış ve kesim yerlerinde düzenlemeler yapılırken, Veteriner İşleri Müdürlüğü kurban kesilirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Silivri Belediyesi sınırları içinde belirlenen 40 tane kurban kesim yeri ve kurban satış yeri ile ilgili düzenleme çalışmaları da devam ediyor.”ifadeler i kullanıdı.Ayrıca “Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı öncesinde dış parazitler ilaçlamaları ile satış yerindeki hayvanların bulunduğu barınakların ve çevrelerinin dezenfeksiyon ilaçlamaları yapılacaktır. Büyük ve küçükbaş olmak üzere gelen tüm hayvanların bilgileri Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınacağı” belirtildi.