Lefter son yolculuğuna uğurlandı

Türk futbolunun Ordinaryüsü Lefter Küçükandoniyadis bugün ebedi yolcuğuna uğurlandı. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan törene Başbakan Erdoğan da katıldı

Lefter son yolculuğuna uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk futbolunun Ordinaryüsü Lefter Küçükandoniyadis ebedi yolcuğuna uğurlandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Lefter Küçükandoniyadis'i uğurlama töreni hakkında yaptığı açıklamada; "Türk futbolunun Ordinaryüsü Lefter Küçükandoniyadis'i yarın hep beraber uğurlayalım. Tıpkı, onun yeşil sahalarda efsaneler yazdığı günlerdeki gibi tribünlerde tüm renkler yan yana olalım.

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden 86 yaşındaki "Ordinaryüs" lakaplı efsane futbolcu için yapılan tören, sarı-lacivertli camianın yanı sıra diğer çok sayıda kulübün yöneticileri, temsilcileri ve eski sporcuları olmak üzere, futbol camiasını Kadıköy'de bir araya getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lefter Küçükandonyadis için düzenlenen törene katıldı. Başbakan Erdoğan ile birlikte Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da törende yer aldı.

Başbakan Erdoğan, saygı duruşu sırasında saha içinde bulunurken daha sonra protokol tribününe çıkarak töreni buradan takip etti.

 Naaşı Türk Bayrağı ve Fenerbahçe bayrağına sarıldı

Lefter'in Türk Bayrağı ve Fenerbahçe Kulübü'nün bayrağına sarılı naaşı saha içinde hazırlanan platforma konulurken, platformun bir tarafında Türk Bayrağı diğer yanında da Fenerbahçe bayrağı yer aldı.

Lefter'in naaşını saha içine futbolcular taşırken, futbolcular ve teknik heyet daha sonra yay şeklinde dizilerek bir süre Lefter'in naaşının arkasında bekledi. Futbolcular bir süre sonra da tribüne çıkıp töreni buradan takip etti.

Lefter için statta düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de katıldı.