Lösemi uğruna Yollara düştüler

Hollanda'dan at üstünde yola çıkan çift, Silivri'de mola verdi

Lösemi uğruna Yollara düştüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak 1976 yılında Türkiye’ye gezi amaçlı gelen Noud ve Marietle Dirks çifti eve dönüş yolunda Bulgaristan’ın Sofya kentinde verdikleri mola sırasında at üstünde engelli bir çocuğu görerek başlayan at binme sevdaları bugün yaklaşık 3 bin kilometrelik bir yolculuğunda at üzerinde başlamasına sebep oldu.

 

Amaç Lösemi hastalarına destek olmak

 

Hollanda’da bulunan 35 yıllık şirketlerini satarak sermaye yapan ve bu yolculuğun asıl amacının yaşadıkları şehirde kurulan Lösemi Hastanesine destek olmak olduğunu söyleyen Noud Dirks; “Eşimle birlikte 1976 yılında geldiğimiz İstanbul seyahatimizden Hollanda’ya dönerken at üzerinde bir gence rastladık Bulgaristan’da. Lösemi hastası olan bu gencin atı ile verdiği mücadele bizleri öyle derinden etkiledi ki o zamandan bugüne yıllar geçmesine rağmen eşimle ben yaşadığımız o duygusal anların izlerini henüz üzerimizden atamadık. Kentimizde yapılan lösemi hastanesi için ben ve eşim destek olma adına 35 yıllık şirketimizi satarak bir yolculuk planladık ve bu yolculuk sırasında elde ettiğimiz tüm maddi geliri bu hastaneye bağışladık. Bugüne kadar 50 Bin Euro para toplamayı başardık. Hollanda, Avusturya, Romanya, Bulgaristan üzerinden İstanbul’a kadar geldik ve son durağımız Ayasofya olacak. Yaklaşık 6 aydır yollardayız. 3 Gündür Silivri’deyiz ve bizlere burada maddi manevi destek veren Selman Kerse beyefendi başta olmak üzere bizleri misafir eden Erkanlı Country Clup sahipleri Yavuz ve Catherine Erkanlı,Eğitmen İlayda Poyraz Saraçoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

 

Atatürk’ü çok seviyorum

Türkiye’de bu yolculuğu bitirme sebebinin Türkiye’yi çok sevmek olduğunu söyleyen Dirks; “Bu ülkeye ve İstanbul’a yaklaşık 10 kere geldim. Daha çok gelmeyi planlıyorum çünkü Türkiye’yi ve özellikle İstanbul’u çok seviyorum. Atatürk’e olan ilgimi yakın çevrem başta olmak üzere beni tanıyan herkes çok iyi bilir. Evimde ve arabamda kesinlikle Türk bayrağı ve Atatürk’ün resmini bulundururum” dedi.