Mahalle Konseyleri ile daha da ileri

Silivri Belediyesi Mahalle Konseylerinin tüm üyeleriyle bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Mahallesindeki sorunları tartışan, çözüm üreten, çözüm arayan ve çözümü de yerel yönetime bildirip yapılmasını takip eden bu anlayışı, sizlerle daha da geliştireceğiz” dedi.

Mahalle Konseyleri ile daha da ileri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Mahalle Konseylerinin yeni belirlenen yönetimleriyle düzenlediği tanışma yemeğinde bir araya geldi. Erkanlı Country Restaurant’ta gerçekleşen tanışma yemeğine; Silivri Belediyesi Selimpaşa, Kavaklı, Ortaköy, Çanta, Gümüşyaka, Değirmenköy ve Büyükçavuşlu Mahalle Konseyi üyelerinin yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Temsilcisi Muharrem Aydoğan ve Başkan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar da katıldı.

 

“MAHALLE SORUNLARINA MAHALLELİDEN ÇÖZÜM”

Başkan Işıklar yemekli toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında; “Bu akşam, Silivri Belediyesi’nin tüm Mahalle Konseyi yönetimleriyle tanışmak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Mahalle konseylerini, beldelerin kapatılmasından sonra doğacak olan yönetim boşluğunu bir anlamda karşılaması amacıyla düşünmüştük. Sonrasında baktık ki daha ileri bir görev yapmaya başladı. Kendi ayaklarının üzerinde durdu, mahallesindeki sorunları tartışan, çözüm üreten, çözüm arayan ve çözümü de yerel yönetime bildirip yapılmasını takip eden bir anlayışa dönüştü. Bizim de arzu ettiğimiz buydu. Sivil inisiyatiflerin, insanın kendi kendini yönetme anlayışının bölgede yerleşmesini ve gelişmesini, demokratik, tartışılabilir hoşgörü ortamında birbirine saygı duyarak sorunları birlikte çözmesini istedik. Bu amacımızın da yaygınlaşarak geliştiğini gördük. Siz değerli konsey üyelerimizle bu amacımızı daha da yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Mahalle Konseyi toplantılarımıza özellikle siyasi partileri dahil etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Çünkü sadece yaşadığımız memleketimizin daha iyi şartlarda yönetilmesi, daha iyi hizmetler alması ve bu hizmetlerin denetlenmesinden başka bir niyetimiz yok. Bu nedenle mahalle konseylerini siyasi münazaralardan uzak tutuyoruz” dedi. Işıklar ayrıca; “Bir süre sonra merkezin dışında olan ve daha yakın olmasını amaçladığımız Mimarsinan, Yenimahalle ve Semizkumlar Mahallelerimizde de Mahalle Konseyleri kurmayı planlıyoruz” diyerek, yeni mahalle konseylerinin de kurulacağını müjdeledi.

İlçede yapılan hizmetlerle ilgili de bilgilendirmede bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, daha sonra masaları dolaşarak konsey yönetimleriyle tanıştı.