Maskoop açıklama yaptı 'Bu proje Silivri'ye yapılacak'

Silivri'nin Alipaşa mahallesine yapılması planlanan Maskoop Sanayi Sitesi projesiyle ilgili Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yaptığı basın açıklamasının ardından proje sahibi olan İstanbul Etüt Proje Danışmanlık Finans A.Ş. ve S.S Maslak Sanayi Sitesi işyeri Yapı Kooperatifi yöneticileri tarafından cevap verildi.

Maskoop açıklama yaptı 'Bu proje Silivri'ye yapılacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün, şirket’in Silivri Alipaşa mahallesinde bulunan binasında İstanbul Etüt Proje Danışmanlık Finans A.Ş yönetim kurulu başkanı Zeki Göktaş ve Maslak Sanayi Sitesi İşyeri Yapı Kooperatifi Başkan Yardımcısı Yusuf Sungur tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
 
“Haftaiçi, Perşembe günü şifai olarak İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına yapılan şikâyet üzerine, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Müdürlüğünce şikayet tarihinden iki gün sonra yani 28.09.2016 tarihinde Silivri Belediye Başkanlığına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Silivri Tapu Sicil Müdürlüğüne yazı yazılarak S.S Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi hakkında incelemenin yapılarak gereğinin yapılması hususunda bilgi istenmiştir.
Bunun akabinde, Sayın Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, resmi herhangi bir araştırma ve inceleme yapmadan basın önünde açıklama yapmak suretiyle şahsına ait facebook sosyal medya hesabından servis etmiştir. Ancak yapmış olduğu açıklama gerçeği yansıtmayan asılsız haberler içerir.
Oysa Proje alanımız kısmi imara uygun olup, kesinlikle tarım arazisi kapsamında değildir.       
Ayrıca, yapmış olduğu bu basın açıklamasıyla S.S Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi, İstanbul Etüt Proje Danışmanlık Finans A.Ş. olmak üzere suç isnadında bulunmak suretiyle de kamu yararına olan projemize zarar vermeye çalışılmıştır.
Şu iyi bilinmelidir ki yapmış olduğumuz tüm iş ve işlemler hukuk kurallarına uygun bir şekilde yürütülmektedir.
Şöyleki:05/08/2016 Tarih ve 2016/009 sayılı dilekçe ile T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na Proje çalışmalarımızın sürdüğü yönünde bilgilendirilmiş ve 3 boyutlu projemizin cd’si verilmiştir.
  Mezkur İBB yazısına müteakip derhal yani dün 30.09.2016 Tarihinde, Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcımız ve İst.Etüt Proje Dan. AŞ. Yön.Kur. Başkanı ile birlikte, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığında toplantı yapılarak, Şehir Planlama Müdürlüğüne Projemiz hakkında bilgi içeren 1040158 evrak kayıt sayılı Dilekçemiz verilmiştir.
 Sayın Işıklar’ın, talihsiz açıklamalar yapmış olması bizleri oldukça üzmüştür.
 Ülkemiz 15 Temmuz Darbe girişimi sonucunda, yatırıma en çok ihtiyaç duyduğu süreci yaşamaktadır. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın basında yer aldığı beyanatlarında, tüm  kesimlerimize ülkemizin ekonomik tehditler altında bulunduğu şu dönemde, yatırımlara kesinlikle devam etmeleri yönünde, yatırımların önünün açılmasının gerektiği ifade edilmektedir.
Oysa Maskoop Sanayi Sitesi projesi kamu yararına olduğu,  projede yer alan Üniversite, Hastane ve Arge birimiyle Silivri ilçesine istihdam ve katma değer yaratacağı Sayın Işıklar tarafından göz ardı edilmektedir. Söz konusu, Avrupa Birliği normlarındaki çevreci olan bu projede, yaklaşık 20.000 kişiye iş olanağı sağlanacağı gibi, Silivri ilçesi halkına da ciddi oranda gelir akışı sağlayacaktır. Dolayısıyla bu proje Silivri ilçesinin yanında ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır.
Öte yandan, Maskoop Projesinin tahmini yaklaşık Toplam maliyeti 1.250.000.000 USD. Olup, Ön anlaşmayla yapılmış olan 550.000.000 USD’si dış kaynak, 700.000.000 USD ise öz kaynaklarla finanse edilecektir.
Diğer taraftan, sekiz ay önce bu proje çalışmaları başladığı dönemde, Sayın Silivri Belediye Başkanını makamında bilgilendirdik. İki ay önce de, Sayın Silivri Kaymakamımızı ve Ali paşa ile Fener Muhtarlığını bilgilendirdik. Ayrıca proje alanımızdaki tüm parsel sahiplerine proje hakkında yazılı bilgilendirme yapılmıştır.
Proje Firmamız ve Maskoop Silivrideki Merkez Binamızda yaklaşık 5 aydır proje ile ilgili bir çalışma yürütmekte olup, mevcut alandaki proje çalışması yasalar çerçevesinde devam etmektedir. İddia edildiği gibi bölgede ne yağmalama, ne kanunsuz ne de izinsiz bir çalışma yapılması söz konusu değildir. Mesnetsiz suçlamalar karşısında tüm kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle, hukuki süreç başlatılacaktır.  “