Meclis arsa önergesi ile başladı

Eylül Ayı Meclisi, AK Parti Meclis Grubu'nun son dönemdeki gündem maddesi, satışı hukuk konusu olan arsalarla ilgili verilen soru önergesi ile başladı.

Meclis arsa önergesi ile başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Eylül Ayı Meclisi, AK Parti Meclis Grubu’nun son dönemdeki gündem maddesi, satışı hukuk konusu olan arsalarla ilgili verilen soru önergesi ile başladı.
AK Parti Grubu’nun verdiği soru önergesinde şu 3 soruya yer verildi:

  1. Arsalar ile ilgili davalar devam ederken, satış yapılmaya neden devam edildi?
  2. Bu arsa satışlarının iptali sonrası vatandaşların mağduriyeti nasıl giderilecek?
  3. Satışları iptal edilen bu arsaların Silivri Belediyesi’ne maliyeti ne olacaktır?
Soru önergesinin okunmasının ardından Meclis Başkanı Özcan Işıklar, önergenin Belediye Başkanlığı makamına aktarılmasını oylamaya sundu.
Sonrasında kısa bir de açıklama yapan Özcan Işıklar konu ile ilgili şunları söyledi:
Öncelikle bugünkü meclisin böyle bir önerge ile açılacağını tahmin ediyordum. Açılsın da zaten gayet normal, sıkıntı olacak bir durum değil. Biz bu konunun hukuki boyutlarını şu an için araştırıyoruz. Bu arsalar Selimpaşa Belediye Başkanlığı zamanında da Hürhaber Gazetesi’nde çıkan ilanlar ile satılıyordu. O zaman dönemin Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “Bu arsalar satılacaksa biz satarız” diyerek iptal ettirdi. Ayrıca bu alanlar satışı yapıldığı zamanlarda kamuya terk edilmiş alanlar değil normal arsa statüsünde idi. ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz!’ Dava sonunda ne karar verilirse biz de onu uygulayacağız. Ancak tekrar söylüyorum arsalar satışa açıldığı zamanlarda hukuki anlamda hiçbir engel ve sıkıntı yoktu.
Özcan Işıklar’ın konu ile ilgili yaptığı bu açıklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri oylandıktan sonra Eylül Ayı Meclisi 1. Oturu’mu sona ererken, Işıklar, Cuma günkü oturum için de bir öneride bulundu. Işıklar’ın önerisi sonrasında Cuma günkü oturumun Arefe gününe denk gelmesi münasebeti ile bayramlaşmanın da gerçekleştirilebilmesi adına oturum saati 16.00 olarak değiştirildi.