Meclis'ten istifa sesleri yükseldi

2013 yılı Ekim ayı 1.Birleşimi bugün Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Mecliste Ömer Sabahattin Çetin'in istifası istendi.

Meclis'ten istifa sesleri yükseldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Ekim Ayı 1. Oturumunda Ak Parti Grubu S.Ömer Çetinin istifasını istedi. Bağımsız Belediye Meclis üyesi Yılmaz Kandemir vermiş olduğu önergelerle cevap aradığı soruların Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafında yanıtlanmasını talep etti.Kandemir vermiş olduğu önergelerde “ Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar Cengiz Aksu ile önemli bir konuyu görüşürken Ömer Sabahattin Çetini sen karışma diyerek niye susturmamıştır., Strateji müdürü Ömer Sabahattin Çetin  belediye meclis üyesi Cengiz Aksu tarafından dövülürken niye müdahale etmemiştir niye araya girip kavgayı ayırmamıştır.Bence Belediye başkanının araya girerek kavgayı ayırmaması Belediye meclis üyesi arkadaşımızın haklı olduğunun göstergesi değil midir.Belediye başkanı Sayın Özcan Işıklar strateji müdürü sayın Ömer Çetin hakkında idari soruşturma açmış mıdır,açmadıysa neden açmamıştır.Sorularımın cevaplarının ve olayın detaylarının Belediye Başkanı sayın Özcan Işıklar tarafından kamuoyuna açıklanması gerektiğini düşünüyorum.”ifadelerini kullandı.

“Belediye strateji müdürlüğünde çalışan Sayın Murat Onkardeşler tarafından Anket Çalışmaları  yapılmak üzere ise alınan ve altı ay sigortasız çalıştırıldıktan sonra Sayın Ömer Çetin’in talimatıyla islerine son verilen Kübra Bektaş ve Melek Çilem adındaki kişilerden Kübra Bektaş’ın yerel basına yaptığı açıklamalarla ilgili Sayın Belediye Başkanı Özcan Işıklara cevaplaması dileğiyle bir kaç soru sormak istiyorum, çünkü Kubra Bektas hanımın konuşmaları hepimizin kafasında soru işaretleri yaratmıştır” diyerek sorulanı sıralayan Kandemir şu ifadeleri kullandı “Bu sekiz kişi beş hanım, üç erkek  neden bu güne kadar sigortasız çalıştırılmışlardır.Bu durum sizin Önce İnsan söylemine aykırı değil midir?
Kübra Bektaş hanim maaşlarının elden Murat Onkardeşler tarafından verildiğini söylemektedir. Bu söylediği doğrumu?
Üç, Eğer  doğruysa Murat Onkardesler bu parayı nerden bulmaktadır? Yoksa Murat Onkardesler bu parayı kendi cebinden mi vermektedir?
Dört, Bu isten çıkartılan iki kişinin yerine anket elamanı alınmış mıdır? Eğer alındıysa bu kişilerin ve çalışan toplam sekiz kişinin sigortaları yapılmış mıdır?
Beş, Bu olaylarla ilgili Murat Onkardesler ve Ömer Çetin ile ilgili Başkanlığınız tarafından idari soruşturma açılmış mıdır, açılmamışsa açmayı düşünüyor musunuz?

Bağımsız Meclis üyesi Yılmaz Kandemir’in konuşmasının ardından kürsüye Gelen CHP Belediye Meclis üyesi Cengiz Aksu, hakkında çıkan asılsız bilgileri konusunda ve Ömer Çetin ile yaşadığı tartışmanın detaylarını anlattı.