Meteoroloji'den yağmur uyarısı!

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batısının iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yağmur uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri, Antalya’nın batısının iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyredecek. Rüzgarın batı bölgelerde kuzey ve batı, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İstanbul: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 32

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde batısının iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı bulutlu 28

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 27

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu 32

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40