Metin Karakaş'a ilginç protesto

Alibey Mahallesi'nde Hasan Tüfekçi olan sokağın isminin İBB tarafından Zikri Memiş Sokak olarak değiştirilmesi ilginç bir şekilde protesto edildi.

Metin Karakaş'a ilginç protesto

Silivri Alibey Mahallesi'nde eski mahalle muhtarı Hasan Tüfekçi'nin adının yazılı olduğu sokak ismi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "Zikri Memiş Sokak" olarak değiştirildi.

Yıllardır "Hasan Tüfekçi Sokak" adına alışan mahalleli, bir dönem Silivri'de yaşadıktan sonra rahmetli olan Zikri Memiş'in kendi mahalleleri ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, bu ismin daha başka bir sokağa verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Söz konusu isim değişikliğinin, AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş tarafından siyasi amaçlar altında yaptırıldığına inanan Alibey Mahallesi halkı, sokak girişinde bulunan isim tabelasını altına Karakaş'ı protesto eden başka bir tabela astı.

Metin Karakaş'ı protesto eden tabelanın üzerindeki yazı şu şekilde:

"Bu sokak rahmetli muhtarımız (Hasan Tüfekçi) sokaktı. Bu sokağın ismini AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş; Zikri Memiş olarak değiştirmiştir. Alibey Mahallesi halkına duyurulur."