Metrobüs Silivri'ye uzanacak

Metrobüsün Bahçelievler'den itibaren, Büyükçekmece ve Silivri'ye kadar gideceği bildirildi.

Metrobüs Silivri'ye uzanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metrobüs'ün Bahçelievlerden itibaren, Büyükçekmece ve Silivri'ye kadar gidecek yeni yeni hattının 25 kilometrelik bölümünün ihale hazırlıklarının yapılmakta olduğunu bildirdi.


Esenyurt 5. Etap Konutları'nın satışa sunulması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısının ardından soruları yanıtlayan Topbaş, İGDAŞ'ın özelleştirmesinde işçilerin akıbetinin ne olacağına ilişkin olarak, özelleştirmede işçilerin düşünüleceğini, onların mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını, satış içerisinde onun da değerlendirileceğini söyledi.

Kadir Topbaş, ''İGDAŞ'ın bugünkü seviyeye gelmesinde orada çalışan personelin katkısı var. İGDAŞ'ı bu duruma getiren çok ciddi bir ekibimiz var. Hatta İGDAŞ'ın elemanları başka firmalar tarafından kapışılıyor. İGDAŞ adeta okul gibi. Yurt dışında da İGDAŞ iş yapmakta, danışmanlık yapmakta. Böyle bir şirketin elemanlarını da zayi etmeme, değerlendirme noktasındayız. Şu anda personel açısından bu kadar büyük alanda hizmet veren bir kuruluşun eleman sayısı da çok fazla değil. Biz bunu satışa çıktığımız zaman inanıyorum ki bunu alacak firma dahi yeni elemanlar almak zorunda kalacak'' diye konuştu.

Sendika yetkililerinin, ''Başkan halka arz şeklinde söyledi, niye arkasında durmuyor'' diye bahsettiklerini ifade eden Topbaş, o dönemde küresel ekonomik kriz olduğunu, satışa hazırlanma noktasında geldiklerinde blok satışın çok cazip görülmediğini, o dönemdeki değerlemenin böyle olduğunu söyledi.

10 milyar dolar gibi rakam telaffuz edildiğinin sorulması üzerine Topbaş, hiç bir zaman rakam telaffuz edilmediğini belirterek, ''Öyle bir rakamı keşke verseler. Tabii ki 10 milyarın üzerinde para bekleriz, böyle bir para gelirse bu şehirde ciddi işimiz var. Deprem dönüşümle ilgili altyapıda ciddi yatırım yapacağız'' diye konuştu.