Mevlüt Uysal, koltuğunu Silivrili Yağmur'a bıraktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam koltuğunu Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Yağmur Özer'e devretti.

Mevlüt Uysal, koltuğunu Silivrili Yağmur'a bıraktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Yağmur Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı sebebiyle yaptığı konuşmada, “Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş destanına imza atmış bir milletiz. Bu vatanda yaşayan bir çocuğun belediye başkanı yetkisiyle görevlendirilmesi onur verici” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini Saraçhane'deki makamında kabul ederek bir süre görüştü. Başkan Uysal daha sonra makamını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Yağmur Özer'e devretti. Koltuğa oturan Özer, yaptığı konuşmada, 10 dakika öncesine kadar 7/A sınıfının öğrencisi, şimdi ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söyledi. “Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş destanına imza atmış bir milletiz. Bu vatanda yaşayan bir çocuğun belediye başkanı yetkisiyle görevlendirilmesi onur verici” diyen Özer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan meclisimizin açılışının 98. yıl dönümünü ve çocuk bayramımızı coşkuyla kutluyoruz. Milletimizin bağımsızlığa ulaşması uğruna canlarını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz.”

Çocuklarının açlıktan, savaşlardan ölmediği bir dünya hayal ettiklerini ve böyle bir bayram sevinciyle hayatlarına devam etmek istediklerini vurgulayan Özer, daha sonra telefonla Özel Kalem Müdürünü arayarak toplantı talimatı verdi. Özer, "İstanbul'da biliyoruz ki trafik sorunu çok önemli. Onun için yeni alt yapı çalışmaları ve yeni yolların yapılmasını istiyorum. Bununla ilgili ekibimi toplantı yapacağım" diye konuştu.

BAŞKAN MEVLÜT UYSAL: “BÜTÜN ÇOCUKLARIN GELECEĞİ AYDINLIK OLSUN”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da bugünün çocuklarının gelecekte ülkenin yöneticileri olacaklarını vurgulayarak şöyle devam etti: "Çocuklarımız bugünden bu makamlarda olabileceklerini düşünmeleri gerekiyor. Başkanımız da bugün itibarıyla koltuğu devraldı. Bütün ülkemize çocuklarımıza bayramımız kutlu olsun diyorum. Bütün çocukların geleceği aydınlık olsun diyorum. Çocukların geleceğinin aydınlık olması demek ülkemizin geleceğinin aydınlık olması demek. Ülkemiz adına, çocuklarımız adına, dünya çocukları adına mutlu bir dünya, mutlu bir gelecek temenni ediyorum."Başkanlık makamındaki açıklamaların ardından Başkan Uysal ile Yağmur Özer ve İBB Çocuk Meclisi Başkanı Dilara Kıymaz Çocuk Meclisi Özel Oturumu için meclis toplantı salonuna geçti.