Mezuniyet ve Yılsonu Şöleni Başladı

Silivri Belediyesi ile Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği Mezuniyet ve Yılsonu Şöleni başladı. Stantlarda sergiledikleri el emeği ürünleriyle kordon boyunu hareketlendiren öğrenciler, renkli kostümleriyle de sahile renk kattı.

Mezuniyet ve Yılsonu Şöleni Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede ilk kez gerçekleştirilen, Silivri Belediyesi’nin, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 30-31 Mayıs ve 01 Haziran tarihlerinde düzenlediği Mezuniyet ve Yılsonu Şöleni dün gerçekleştirilen törenle başladı. Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Silivrili muhtarlar, eğitimciler ve birçok velinin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

KAYAPINAR; “YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI GÖZLER ÖNÜNE SERDİK”

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları söyledi; “Bir eğitim, öğretim yılının sonuna gelindiğinde bir etkinlik planlandı. Belediyemizle birlikte bir yıl boyunca yapmış olduğumuz, eğitmiş olduğumuz, öğrenmiş olduğumuz ne varsa burada Silivri halkının gözü önünde sergileyelim istedik. Üç gün süreyle yaptığımız çalışmalar görülsün, seyredilsin yaptıklarımızla övünün istedik. Çağımızın gelişmiş toplum yapısı bilgi toplumu olarak nitelendirilmiştir. Teknolojik ve bilimsel gelişme, hızlı değişim ve dönüşüm özellikleri taşıyan bilgi toplumu, sanayi toplumundan farklı özelliklere dayanmaktadır. Günümüzün yükselen değerleri olan ilimsel bilgi teknolojik gelişme ve hızlı değişim, normal eğitimin önemini arttırmaktadır. Etkinliğimizin devamını diliyorum, sevgiler sunuyorum.”

 

IŞIKLAR; “ARAŞTIRAN, HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞAN BİR NESLE İHTİYACIMIZ VAR”

Çocuklarımıza bilimsel düşünme ve araştırma alışkanlığı kazandırmalıyız diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Analitik düşünmek, araştırmak, geliştirmek, özgür düşünmek, bilimsel formasyonda yaratıcı ve üretken olmak bunların hepsi eğitimle olur. 1700 - 1800 yılları arasında 100 yıl yaşayan bir insanın 100 yılda öğreneceği bilgi, şimdi hafta sonu çıkan tek bir dergide var oluyormuş. İnternetin sayfasını açtığı zaman çocuklarımız oradan aldığı enformasyonu, geçmiş yıllarla kıyasladığımızda 50 yılda öğrenebilirmiş. İşte bu hızı ve gelişmeyi, buna ayak uyduracak şekilde yeniden konumlandırarak, çocuklarımızı geleceğe taşıyacak bu formasyonu ve bilimsel düşünme alışkanlığını kazandırmamız gerekiyor. Araştıran, kuşkulanan, şüphelenerek onun peşinde koşan, bir hayal kurup onun arkasında koşacak nesle ve geleceğe ihtiyacımız var. Bunların öncelikle hayallerinin olabilmesi için de onların enerjilerini dışa vuracak, kabiliyetlerini, yeteneklerini gösterecek fırsatlar vermemiz gerekiyor. Bu fiziki şartları biz oluşturduktan sonra ben inanıyorum ki bilimsel çalışmaların, yaratıcılığın, sanatın, kültürün, sporun en güzelini burada gerçekleştireceklerdir. Bu Mezuniyet töreninin gerçekleşmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürlerimizin hepsinin katkıları var. Hepsine Kaymakamımız ve sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Her sene sonunda bir okulda bu törenlerimiz gerçekleşiyordu. Ancak Silivri eski Silivri değil 63 tane okulumuz var. Her biri yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergilemek istiyor. Hepsine gitmemiz, yetişebilmemiz mümkün olmuyordu. Biz de böyle bir şölenle tüm öğrencilerimizi bir araya getirelim, meydanı onlara bırakalım diye düşündük. Hem biz görelim, hem de tüm Silivrililer gökkuşağının bir araya gelen bu renklerini görsün istedik” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZDAN DAHA DEĞERLİ BİRŞEY VAR MI?

Sahile kurulan stantlar ile ilgili de açıklamada bulunan Başkan Işıklar; “Birçok hemşerimiz bu stantlarla sahilin kapatıldığını söyledi. Bu sahil, Silivri’de 27 bin öğrencimiz için, bu yavrularımız için, onların anne babaları için üç günlüğüne kapatılmaz da ne için kapatılır onu sormak istiyorum. Onlardan daha değerli bir görüntümüz var mı? Üç günlüğüne sabredeceğiz. Ömürlerinde bir defa olacak mezuniyet töreni yapacağız.  Bizim çocuklarımız bunlara layık değil mi? Onlara unutamayacakları bir anı bırakmak istiyoruz. Şölenimizin son günü de öğrencilerimiz, hazırlattığımız kep ve cüppelerle mezuniyet coşkusunu yaşayacak” dedi.   

 

KESER; “ÇOCUKLARIMIZIN NELER YAPTIĞINI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”

Silivri Kaymakamı Salih Keser ise gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “2011 - 2012 eğitim ve öğretim yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde, Silivri’de bulunan İlk ve Orta eğitim okullarımızın yılsonu hazırlıkları ve yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları görme imkânı bulduk. Gördükleri eğitim ve öğretimin sonuçlarını burada sizlere takdim edecekler ve sunacaklar. İnsanın en önemli özelliklerinden bir tanesi takdir edilmesi, kendisinin değerli olduğunun farkına vardırılmasıdır. Bu da meydana çıkardığımız eserlerle, yaptığımız başarılı çalışmalarla ortaya çıkar. Çocuklarımızın bu işte bende varım diyebilmesi için gerekli ortamları hazırlamak bizim görevimiz. Belediye Başkanlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında hazırlanan bu programda çocuklarımızın neler yaptığını hep birlikte göreceğiz.”

 

ÖĞRENCİLER YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI HEYECANLA ANLATTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar ile birlikte okulların açtığı stantları tek tek gezerek öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları inceledi. Öğrenciler, Işıklar ve Kayapınar’a el emeği ürünlerini heyecanla anlattığı stantlarda, resim, el işi, takı, bilim teknik projesi gibi birçok ürün sergilendi.

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ MEZUNİYET VE YILSONU ŞÖLENİ PROGRAMI

 

31 MAYIS PERŞEMBE / 2.GÜN 

 

Saat 09.30- 12.45 Okul gösterileri

Saat 12.45- 13.15 Öğle arası

Saat 13.15- 16.50 Okul gösterileri

 

1 HAZİRAN CUMA / 3.GÜN 

 

Saat 10.30 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Saat 10.45 Protokol konuşmaları

Saat 11.00- 11.30 Okul birincilerine, kütüğe isim etiketi çakma merasimi / Okul birincilerine hediyelerin sunulması

Saat 12.00- 13.00 Kep Atma Töreni

Saat 13.00- 14.00 Öğle arası

Saat 14.00- 16.20 Okul gösterileri

Saat 16.20- 18.00 Ara

Saat 18.00- 22.00 Okul gösterileri

Saat 22.00- 23.30 Kolpa Grubu Konseri