Minnet ve saygıyla anıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz yaptığı açıklamada 'Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 'dedi

Minnet ve saygıyla anıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkyılmaz sözlerine şöyle devam etti “19 Mayıs 1919 tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı tarih olması sebebiyle oldukça önemlidir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar devam eden sürecin başlangıcı olan bu önemli tarihi, her yıl Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamaktayız.Gençliğe büyük önem veren Atatürk, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir. Bu emanete layıkı ile sahip çıkmış olan Türk gençliği, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel şekilde ifâ edecektir. Bundan hiç kuşkumuz yoktur.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  

Ne acıdır ki bu kutlamayı yaparken bu günlerde 19 Mayıs  ile manidar ve haince tartışmaların içinde bulduk kendimizi AKP’yle birlikte millilik vasfını ve vasiyetini  yoğunlaştırılmış ne kadar değer varsa açıktan saldırı ve tacize uğramıştır. Bununla birlikte, milli kimliğimize hayat ve yön veren, milletimizin samimiyetle benimsediği milli gün ya da bayramların gözden düşürülme ve hırpalanma çabaları tüm vahametiyle ortaya çıkmıştır. AKP zihniyeti, Türk milletine mal olmuş tarihi kutlama ve milli heyecan günlerini gizli ajandasındaki sıraya göre gündemine almış ve devamlı besleyerek büyüttüğü ideolojik önyargı ve kiniyle pervasızlıklarını seferber etmiştir. İsminin başındaki milli sıfatını yalnızca usulen taşıyan Eğitim Bakanlığı’nın, 11 Ocak 2012 tarihinde yayınladığı bir Genelgeyle, 19 Mayıs’ın başkent dışındaki stadyum ve meydanlarda kutlanması yasaklanmıştır.Bu Genelge’nin Danıştay 10’ncu Dairesi tarafından iptal edilmesi ise gelişmelerin seyrini ve hızını doğal olarak değiştirmiş, farklı bir mecraya taşımıştır. Kendileri dışında her kesim ve şahıslar için hukukun üstünlüğünü dile getiren bu zihniyet ne kadar manidardır ki, danıştayın bu kararına büyük tepki gösterip, genelgeyi yeniden düzenleyeceğini dile getirip hukuku hiçe saydığını net bir şekilde ortaya koymuşdur. AKP’nin hukuka müdahalesi ve siyasi vesayet altına alma küstahlıkları Danıştay’a tam olarak nüfuz edemediği bu vesileyle daha da bariz olarak görülmüştür. Bu karar doğrultusunda Başbakan ve yol arkadaşlarının milli gün ve bayramlardan ellerini çekmesi, başka meselelere odaklanması ve milletimizin ağırlaşan sorunlarına eğilmesi her şeyden öncelikli hale gelmiştir. Ne var ki, Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan şahsın açıklamalarından, 19 Mayıs başta olmak üzere, diğer milli bayramlar için tekrar suikast hazırlığı içinde olunduğu anlaşılmaktadır. Milletimizin ittifakla ve gönül rızasıyla yıllardır kutladığı milli bayramları; sözde modern dünyanın anlayışına sığmadığından ve otoriter dönemlerin bakiyesi olduğuna dönük hezeyandan dolayı kaldırmanın alt yapısını tesis etmek, AKP talanının ve ileri demokrasi şarlatanlığının son marifetlerinden olmuştur. Hükümet bu gidişle, dini bayramlarla ilgili bir düzenlemenin de niyetine girerek, Ramazan ve Kurban Bayramlarının içeriği ve süresiyle ilgili fetvalar vermesi, hatta dinler arası kardeşlik bağları kurduğu yabancı dostları hatırına bu aziz ve mübarek günlerin derin manasına kast etmeye cüret etmesi sürpriz sayılmayacaktır.19 Mayıs kutlamalarının kaldırılmasının milli kurtuluş savaşını yapan iradeye bir başkaldırıdır. 19 mayıs ruhuna karşı çıkmak, işgal kuvvetlerinin zihniyetine sahip çıkmakdır"