Ne Cami ne meydan,oraya Aile Hekimliği yapılsın

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Silivri eski Devlet Hastanesi yerinin planlara cami olarak işlenmesi, çevre esnafının ve vatandaşların tepkisine yol açtı.

Ne Cami ne meydan,oraya Aile Hekimliği yapılsın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Devlet Hastanesi binasının etrafında bulunan esnaflar dün AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ı makamında ziyaret ederek, oraya ne cami nede meydan yapılmasını istemiyoruz. Oraya Sağlık ocağı yada Aile hekimliği yapılmasını istiyoruz diyerek taleplerini dile getirdiler.

 Yıllarca Sağlık hizmeti verilmiş olan bir yerin yine sağlıkla ilgili bir projeyle değerlendirilmesini istediklerini söyleyen esnaflar, cami projesinden geri adım atılması için topladıkları imzaları AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’a verdiler.

 

KARAKAŞ; BU KONU SİYASİ ÇEKİŞMEYE DÖNMESİN

Silivri eski Devlet Hastanesi binasının etrafında bulunan esnafları makamında ağırlayan AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, esnafın talebini ve toplanan imzaları Büyükşehir Belediye Başkanlığına ileteceğini söyledi. Ortak zeminde uzlaşmaktan yana olduğunu söyleyen Karakaş; “ Bunun siyasi bir çekişmeye getirilmesinden rahatsızım. Siyasi tartışmalara lütfen pirim vermeyin. Benim kişisel fikrim bu konunun ortak noktada çözüm bulmasıdır. İçiniz rahat olsun ortak paydamız Silivri” dedi.

 

HASTENE YERİ TAPU KAYDINDA CAMİYMİŞ

Eski Devlet Hastanesi yerinin tapuda kaydı cami olarak yer aldığını söyleyen Karakaş; “ Eski Devlet hastanesinin teri daha önce cami imiş. Hatta daha önce orada kır mescidi de varmış. Daha sonra bu yer 1938 yılında Sağlık Bakanlığına devredilmiş ve oraya sağlık ocağı yapılmış. Şimdi yeni devlet hastanesi binası yapılınca orası atıl durumda kaldı ve İl Sağlık Müdürlüğü o yeri satacaktı. Fakat yer tapuda cami yeri olduğu için satamadı. İl Sağlık Müdürlüğü buraya biz bir şey yapmayacağız deyince bizde tarihimizin yaşaması için yeniden mescit yapılmasını uygun bulduk. 250 metre kare alana sembolik bir mescit yapılacak. Mescit’in altına 160 metre karelik otopark yapılacak. Mescidin etrafına peyzaj düzenlemesi yapılıp park ve yeşil alanlar oluşturulacak. Etrafı duvarlarla çevrilmeyecek. Etrafı halkın rahatlıkla kullanabileceği şekilde açık bırakılacak. Bu konuda sizlerinde talebi değerlendirilip geri adım atılır mı bilmiyorum ama tarihimizin yaşaması için oraya sembolik bir mescit yapılacak. Sizin içiniz rahat olsun” dedi.

 

PLAN İBB’DE OY BİRLİĞİ İLE GEÇMİŞ

Silivri’nin acilen iki tane okula ve iki tane camiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Karakaş; “ Bu Plan Büyükşehir Meclisinden oy birliği ile geçti. Ancak vatandaşlarımızın talepleri de göz ardı edilmeyecektir.  İtiraz süresi bittikten sonra 60 gün içinde mahkeme süreci var. Yani bu konuyu mahkemeye de götürebilirsiniz. Fakat ortan noktada buluşmak ve uzlaşı sağlamak temennimizdir” dedi.

 

ESNAF AİLE HEKİMLİĞİ YAPILMASINI İSTİYOR Karakaş’ın bu açıklamalarına karşılık esnaflar; “ Camiye karşı değiliz. Yanlış anlaşılmasın. Tamam sembolik olarak mescit yapılabilir. Ama bunun yanına Aile Hekimliği yada sağlıkla ilgili bir proje yapılmasını istiyoruz” diyerek taleplerini yinelediler.