Öğrencilerden örnek davranış

Özel Silivri Fatih Koleji öğrencileri örnek gösterilecek bir iş yaptılar.Biriktirdikleri harçlıklarla gözleri görmeyen 48 çocuğun görmelerini sağlayacaklar.

Öğrencilerden örnek davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Silivri Fatih Koleji Müdürü Celil Göçer “öğrencilerimizin aldıkları akademik eğitimin yanı sıra onlarda sosyal sorumluluk gerektiren hususlarda da düşünen, üreten ve bu konuda harekete geçen bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösteriyoruz.Çevresindeki insanlara karşı duyarlı olma, sahip oldukları imkânların yanı sıra bu imkânlara sahip olamayan bireyleri düşünme ve onlar için bir şeyler yapma düşüncesiyle öğrencilerimiz Afrika’nın değişik bölgelerinde sıkıntı çeken kardeşlerini unutmadı.Binlerce katarakt ameliyatı olmayı bekleyen çocukların ellerinden tutmak ve onların da sağlıklı birer fert olarak görebilmelerini sağlamak amacıyla başlattıkları kampanyayla harçlıklarından biriktirdikleri paralarla ameliyat bekleyen çocukların masraflarını karşılamaya koyuldular ”dedi.

Biriktirdikleri harçlıklar sayesinde  48 Çocuğun Gözü Açılacak

Kimse Yok mu Derneği İstanbul Şubesi ile işbirliği çerçevesinde yürütülen proje kapsamında öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarla 48 çocuğun gözünü açtıracak aynı zamanda o bölgelerde yaşayan yetim çocukların bakımlarına katkı sunacaklar.

Konu ile ilgili Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Temsilcisi İbrahim Uysal yaptığı açıklamada “Dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Afrika’da da yardıma muhtaç binlerce çocuk var. Özellikle bu bölgede katarakt çok önemli bir problem. Çocuklarımızın yaptıkları yardımlarla oradaki çocukların ameliyatının yapılmasını sağlarken aynı zamanda yine bu bölgede bulunan yetim çocukların da masraflarını karşılamaya yönelik bir proje yürütmüş bulunuyoruz. Bizler de dernek olarak yardıma koşan her bir bireye ameliyatını yaptırdıkları çocukların fotoğrafının ve isminin bulunduğu belgeyi vererek onlarda kalıcı bir hatıra bırakmak istiyoruz ” dedi.

Okulun konferans salonunda yapılan bir törenle toplanan 7250 TL Okul Müdürü Celil Göçer tarafından Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Temsilcisi İbrahim Uysal’a teslim edildi. Kimse Yok mu  Derneği tarafından da emsal edecek bu davranışları sebebiyle hem okula hem de öğrencilerin isimlerine düzenlenmiş teşekkür belgesi verildi.