Öğrencilerden 'Silivri'de Okumak İstemiyoruz' Eylemi

İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, eğitim binasının Büyükçekmece Celaliye Köyü'ne taşınacak olmasını aileleriyle birlikte protesto etti.

Öğrencilerden 'Silivri'de Okumak İstemiyoruz' Eylemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi giriş kapısı önünde toplanan grup, Bakırköy'deki fakülteye taşınmak istediklerini dile getirdi. Grup, "Köyde eğitim istemiyoruz", "Manzara değil eğitim istiyoruz", "Eğitim hakkımız engellenemez" sloganları attı.

"BİZLER KIŞIN BU ZORLU YOLU NASIL GELİP GİDECEĞİZ "

Basın açıklamasını Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Temsilcisi Yasin Yıldız yaptı. Yıldız, Celaliye'nin Bakırköy'e 63 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirterek, şunları söyledii:

"Günlük gidiş-geliş 126 kilometre ve 4 saatimiz yolda geçecek. Kışın İstanbul trafiğin nasıl olduğunu bütün Türkiye biliyor, bizler kışın bu zorlu yolu nasıl gelip gideceğiz? Celaliye köyünde barınma sorunu had safhada, köyde evler kışın boş duruyor. Çünkü soğuk evlerin ısınması maliyetli. Çoğumuzun aileleri asgari ücretle çalışmakta ve biz geçinme paralarımızı yola vermek istemiyoruz. Yeni kazanan arkadaşlarımızın Ösym sonuç belgesinde Bakırköy Yerleşkesi yazmaktadır. Hangi kuruma itibar edeceğiz. Yürütmeyi durdurmak için dava süreci başlatılmıştır. Hukuk, ailelerimiz ve Sosyal Güvenlik Uzmanları Derneğimiz artkamızdadır. "

BİR ÖĞRENCİ YANILTMASI, ÖĞRENCİ VELİSİ YANILTMASIDIR

Samsun'dan gelen ve kızının bu sene Sosyal Hizmet Bölümü'nü kazandığını söyleyen baba Hasan Poyraoğlu ise şunları kaydetti:

" Kızım tercih yaparken, okulun Bakırköy Yerleşkesi'nde olduğu söylendiği için tercih yaptık. Biz kayıda geldiğimizde okulun Silivri Celaliye'ye taşınacağı söylendi. Kız kardeşim Bakırköy'de olduğu için tercihizi bu yönde yapmıştık. Böyle birşeyi duyunca şoke olduk. Biz bunun bir öğrenci yanıltması, öğrenci velisi yanıltması olduğunu düşünüyoruz " dedi.