Okullar Salı günü de tatil

İstanbul Valiliği, İstanbul'un birçok yerinde devam eden kar yağışı sonrası Pazartesi günü için eğitim öğretime ara verme kararı almıştı. Vali Vasip Şahin, Salı günü için de tatil kararı olduğunu duyurdu.

Okullar Salı günü de tatil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, bugün olduğu gibi yarın (Salı) için de eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

Twitter hesabı üzerinden İstanbul Valisi Vasip Şahin’i mesaj yağmuruna tutan öğrenciler haber sonrası sevinçlerini paylaştı.

İstanbul Valiliğinin konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklması şöyle;

BASIN DUYURUSU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde devam eden ve artması beklenen kar yağışının bugün gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği öngörülmektedir.

Yoğun kar yağışı neticesinde meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.