Okulların tatil olmaması sosyal medyayı böyle salladı

İstanbul'da dün akşam başlayan ve halen etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, akıllara bu soruyu getirdi: Okullar tatil olacak mı? Konu, sosyal medyada da geniş şekilde yer buldu.

Okulların tatil olmaması sosyal medyayı  böyle salladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İstanbul’da dün akşam başlayan ve halen etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, akıllara bu soruyu getirdi: Okullar tatil olacak mı? Konu, sosyal medyada da geniş şekilde yer buldu.

 

Sabaha kadar yağan kar nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak eden on binlerce öğrenci ve aileleri, geceyi bilgisayar ve televizyon başında geçirdi. Galatasaray ve Juventus takımları arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçının da aşırı kar yağışı nedeniyle 33. dakikada ertelenmesi üzerine İstanbullu öğrencilerin gözü Vali Hüseyin Avni Mutlu’dan gelecek “okullar tatil edildi” müjdesine çevrildi. İstenilen müjde bir türlü gelmeyince bazı uyanık öğrenciler, Vali Mutlu’nun geçen yıl attığı kar tatili tweet’ini sanki yeniymiş gibi retweet’leseler de sonuç değişmedi.

İstanbul Valisi eski tweet’i yeniymiş gibi gösteren uyanıklara karşı öğrencileri ikaz etmeyi unutmadı. Vali Mutlu, gece yarısına doğru attığı tweet’te “Dikkat: Geçen yıl okul tatilini duyurduğumuz tweet’i yeni habermiş gibi Rt edenler nedeniyle yanlış tatil haberleri yayıyorlar inanmayın” diyerek tatil meraklılarının heveslerini kursaklarında koydu.

SOSYAL MEDYA SALLANIYOR, ÖĞRENCİLER TATİL İSTİYOR

Öte yandan, Twitter’da bir çok öğrenci ve veli de Vali Mutlu’dan okulların tatil edilmesini istedi. Bu talebe bazı ünlü sanatçılar da destek verdi. Demet Akalın, “Sayin valim, sevgili valimiz okullar kapanır mı bugün ben elçiyim” derken, Gani Müjde ise, “Vali’den İstanbulluya sitem: "Rahatça bi tivit attırmadınız insana yaaa" ifadelerini kullandı.

İşte bazı öğrenci tweet’leri:

“Vali mutlu ama biz değiliz”

“Maçı iptal eden hakem vali olmalı”

“Hadi be Vali Amca, bırak şu inadı da tatil et okulları. Hem bak gençleri sevindirmiş olursun.. Büssürü sevaba girersin valla”

“Vali tatil etmeyince bende kendime tatil ilan etim okula gitmedim :D”

“Okulu tatil etsen kaç milyon öğrencinin duasını alcaksın cennete yerin hazır olucak bil istedim vali amca :d:d:d”

“Vali düşünsene karda kayarken kafamı duvara çarpıyorum ve orda bayılıp donarak ölüyorum. Dayanabilir misin.”

“Vali’den sitem dolu açıklama: "Kar yağmasa aradığınız, sorduğunuz yok"