Ölmek üzereyken kurtarıldılar

Haytap Silivri Temsilciliği ,Silivri Helvacı sokakta bulunan ve yaklaşık bir haftadır kapalı olduğu öğrenilen petshopun kapısı kırılarak ölmek üzere olan hayvanları kurtardı.

Ölmek üzereyken kurtarıldılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alınan bilgiye göre, Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Helvacı Sokak'taki bir hayvan satışı yapılan dükkanın bir haftadır açılmadığı, hayvanların aç ve susuz kaldıkları iddiası üzerine Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Silivri Temsilcisi Şükran Sunç Çakır ve arkadaşları harekete geçti. Söz konusu dükkana giren ve içerideki hayvanları kurtaran hayvan severler, iki tavşan ile çok sayıda süs balığının telef olduğunu gördü. Hayvan severler, sağ kalan hayvanlara hemen su ve yiyecek verdi.
SHA'na açıklamalarda bulunan HAYTAP Silivri Temsilcisi Şükran Sunç Çakır, söz konusu dükkanın bir haftadır kapalı olduğunu savunarak, "Bir hayvan sever, içeride hayvanların olduğuna dair bize ihbarda bulundu. Bir haftadan bu yana aç ve susuz kalan hayvanların hayatından endişe ettiğimiz için onları kurtarmak amacıyla girişimlerde bulunduk. Öncelikle savcılıktan kapalı olan dükkana girmek için izin istedik ancak savcılık izin vermedi. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurduk, onlar da kapalı mekan olduğu için girmek istemedi. Biz de hayvan severler olarak hayvanları kurtarmak için kapıyı kırarak girdik. İçeride bulunan 2 adet tavşan ve bazı balıklar açlıktan ve susuzluktan ölmüştü. Şimdi bu hayvanlar başka bir dükkana taşınacak. En azından bazılarının hayatlarını kurtardığımız için mutluyuz" dedi.