Onun kalemi çok keskin

Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık imzası ile özel haber olarak gündeme getirdiği 'Spor Kompleksi Mi Domates Tarlası mı' başlıklı haberi 19 Eylül Pazar günü Akşam Gazetesi manşetten vererek Türkiye gündemine taşıdı. Akşam Gazetesinin de Sporcu değil patlıcan yetişti başlığı ile duyurduğu haberde Silivri'de bulunan ve milyarlarca lira harcanarak faaliyete açılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Silivri Futbol Stadı ve Spor Tesisleri nasıl tarlaya çevirtildiği anlatıldı.

Onun kalemi çok keskin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Domates tarlasına Karakaş'tan açıklama

 

 İBB sorumluluğunda bulunan tesis ile ilgili kamuoyuna gazetemizin duyurduğu habere ilişkin AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş dün bir açıklama yaptı.

Dün gazetemiz Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık'ı arayan Karakaş, "Sizin haberinizi Akşam Gazetesi de gündeme getirmiş. Konuyla ilgili size bilgi verecektim zaten. Spor Kompleksinin bakım onarımının yapılması için 300 milyar civarında bir onarım ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde tesisin bakım ve onarımına başlanacak ve bir ay içinde de onarımı tamamlanacak. Onarım işleminin ardında spor komleksi kulüpler birliği ve tüm spor kulüplerinin hizmetine açılacak. Bütün spor kulüpleri bu spor kompleksinden yararlanacak." dedi.  

 

Ardından Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret eden Karakaş, dernek binasında da konuyla ilgili açıklama yaptı. Karakaş Muhtarlar Derneğinde bir gazetecinin sorusu üzerine "Bundan 15 gün önce Fatma Sarıbıyık konuyu gündeme taşımıştı. Ancak o dönem ihale aşaması devam ediyordu. İhale tamamlanmadan açıklama yapmak istememiştim. Ancak ihale tamamlandıktan sonra Akşam Gazetesi haberi Fatma hanımın haberindeki gibi vermiş ve süreci takip bile etmemiş. Bu art niyetli bir tutumdur. İBB ile Silivri Belediyesini karşı karşıya getiren zihniyetin yaptığı haberlerden Silivri zarar görür. Biz bu haberlerin arkasındaki zihniyeti araştırıyoruz. Çünkü bizim amacımız hizmet etmek" dedi.

 

Dünde Habertürk kanalı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile konuyla ilgili röportaj yaptı Yapılan röportaj;

 

IŞIKLAR; “BASIN MENSUPLARIMIZ KAMU GÖREVİ YAPTI”

Haber Türk TV’de saat 16.00’da yayınlanan Parantez isimli programda Tayfun Gönüllü’nün sorularını yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Bu futbol sahası 08 Eylül 2009’da yaşanan sel felaketinden sonra üzerinde bulunduğumuz tarım arazisine dönüştü. Bu toprak selle birlikte gelen, verimli bir toprak. Durumdan fırsat bilen arkadaş burada ürün yetiştirmeğe başlamış. Selden en çok etkilenen tarım arazileri oldu. Beraberinde selle gelip burada birikti. Silivri’de alt yapı konusunda eksikliklerimiz var. En büyük eksiğimiz de, dere yatağının ıslah edilmemesi, betonlaşmaması ve gelen suyu taşıyacak kapasitede olmamasıdır. Derelerimizin taşma sebebi de bu. Akşam Gazetesi’nden Ercan kardeşime ve Silivri’den de Haberdar Gazetesi Fatma Sarıbıyık kardeşime bu haberi yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Kendileri önemli bir yaraya parmak bastılar. Bir kamu görevi yaptılar. Bu tesis spor için yapılmış. Bu iki trilyonluk tesisler üzerinde patlıcan yetiştirilsin diye yapılmadı. 19 tane kulübümüz sahamız yok diye feryat ediyorlar.

 

“SELDEN SONRA STADIN KABA TEMİZLİĞİNİ YAPTIK”

Başkan Işıklar konuşmalarına şöyle devam etti; “Ben bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok hassas olduğunu, bu konuda kendisinin bizzat talimatı olduğunu biliyoruz. Fakat durumun yansıması ve temizliğinin yapılması o kadar hızlı olmadı, sorun da burada. Biz bu selden sonra buranın kaba bir temizliğini yaptık. Hatta tesisin alt tarafını görebilirsiniz orası kullanılabilir durumda. Daha sonrasında da Spor A.Ş’ye müracaat ettik; “Burasını siz işletiyorsanız işletin, yok olmuyorsa bize devredin, belediye olarak biz sizin verdiğiniz programa göre burayı işletelim. Bunu kulüplere tahsis edelim” dedik.  Yok, biz devretmeyi düşünmüyoruz, bu tesisi biz işleteceğiz’ dediler.  Peki, siz işletin ama bunu bir an evvel açalım dedik.  Hatta biz engelliler olimpiyatını burada yapacaktık. Dilek Sabancı Hanım gelip burada tesisi gördüler, çok beğendiler. Temizliğini yetiştiremedik, ertelenmek zorunda kaldı.”

 

“TESİS KULÜPLERE TAHSİS EDİLSİN”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Silivri Stadı ve Spor Tesisi’nin temizlendikten sonra ilçede bulunan spor kulüplerinin kullanımına tahsis edilmesini rica eden Işıklar; “Büyükşehir Belediyesi’nden beklentimiz, stadın temizlik çalışmalarının biran önce bitirilerek, hizmete açılmasıdır. Ben bu vesile ile bir şey daha rica ediyorum. Burayı kulüplere versinler, kulüplerin çok ihtiyacı var. Silivrispor Kulübü, Kulüpler Birliği var. Biz devrede olmak ta istemiyoruz. Önemli olan kulüplere tahsis edilsin. Birliğine verilsin, biz onlara yardımcı oluruz hizmetini, temizliğini, bakımını yaparız. Kulüplere devredilmesi yerinde, mahallinde kullanılması çok daha iyi olur. Bu tesisler yapıldığından bu yana halkımızda çok büyük bir beklenti var. Ne zaman açılacak? Ne zaman kullanacağız? Boşu boşuna yapılmış gibi söylemlerle karşı karşıya kalıyoruz. İradeye güven de azalıyor” şeklinde konuştu.