'Opet Temiz Tuvalet Kampanyası' Silivri'de…

OPET, Silivri ilçesindeki öğrencilere temizlik ve hijyen bilincinin kazandırılması amacıyla geliştirilen 'Köpüklü Eller Neşeli Yüzler' Projesi'ne destek vererek Temiz Tuvalet Kampanyası'yla edindiği deneyimi aktarıyor. OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, proje kapsamında öğretmen ve Milli Eğitim personelinden oluşan 200 kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verdi.

'Opet Temiz Tuvalet Kampanyası' Silivri'de…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OPET, Silivri ilçesindeki öğrencilere temizlik ve hijyen bilincinin kazandırılması amacıyla geliştirilen “Köpüklü Eller Neşeli Yüzler” Projesi’ne destek vererek Temiz Tuvalet Kampanyası’yla edindiği deneyimi aktarıyor. OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, proje kapsamında öğretmen ve Milli Eğitim personelinden oluşan 200 kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verdi.

Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği ve OPET işbirliği ile hayata geçen ‘Köpüklü Eller Neşeli Yüzler’ Projesi kapsamında ilçe sınırlarındaki tüm öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı personelin ‘temizlik ve hijyen’ eğitimi alması planlanıyor. Proje kapsamındaki ilk eğitim 3 Aralık 2014 tarihinde Silivri Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlendi. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün hazır bulunduğu ilk eğitime 200 öğretmen ve ilçede görev yapan okul müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Proje kapsamında Silivri İlçesinde bulunan tüm okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, öğretmenlere, hizmetlilere ve öğrencilere belirlenecek programlar dahilinde ‘temizlik ve hijyen’ eğitimleri verilecek. Tüm öğrencilere tuvalet hijyeni, tuvalet kâğıdı kullanımı ve el yıkama alışkanlığı kazandırmak amacıyla geliştirilen proje ile aynı zamanda okullarda görevli personelin doğru malzeme ile doğru temizlik yapması ve öğretmenlerin öğrencilerine model olarak doğru temizlik eğitimi vermesini sağlamak amaçlanıyor. Tüm bu hedeflerin sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik pekiştirici etkinlikler düzenlenmesi planlanan proje ile uzun vadede ilçede genel bir sağlık politikası oluşturulması öngörülüyor. Böylece toplumu etkileyen birçok hastalığın da önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Temiz Tuvalet Kampanyası’nın lideri Nurten Öztürk: Bugüne kadar 8 milyondan fazla kişiye ulaştık

OPET’in 14 yıldır başarıyla yürüttüğü Temiz Tuvalet Kampanyası’nın fikir lideri, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Temiz Tuvalet Kampanyası’yla edindikleri deneyimi katılımcılarla şöyle paylaştı:  “14 yıl önce başlattığımız Temiz Tuvalet Kampanyası, temiz ve sağlıklı bir toplum yaratma mücadelemizdir. Tuvaletler bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Hastalık mikroplarının yüzde doksanı direkt ve endirekt yollarla tuvaletlerden bulaşır. Bu nedenle tuvalet hijyeni konusunda bilinçli ve duyarlı olmak gerekir. Biz OPET olarak kaliteli hizmet anlayışımız çerçevesinde, Temiz Tuvalet Kampanyası’nı kendi istasyonlarımızda kusursuz uygulamaya çalışırken toplumun tüm kademelerine de yaygınlaştırmayı görev bildik, toplumsal bir duyarlılık ve değişim yarattık. Ülkemizin en ücra köşelerine kadar gittik, 72 ili gezerek 5,5 milyon kilometreden fazla yol kat ettik. 8 milyondan fazla kişiye ulaştık; istasyonlarımızda, köy ve kasabalarda halka, okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimize bizzat seminerler verdik. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan Türkiye’de tuvalet standartlarının güncel hale getirilme çalışmasında da OPET Temiz Tuvalet Kampanyası kriterleri temel alındı. Şu an eğitim ekiplerimizle birlikte yurtiçi ve yurtdışından gelen eğitim taleplerine yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

Temiz Tuvalet Kampanyası kapsamında OPET, daha önce İstanbul'daki tüm okullarda "Temiz Okulum" projesini uyguladı. TCDD için ise "Temizlik Rayında" adı altında bir proje uyarlayarak tüm personele eğitim verilip;  tren, gar ve istasyonlarda temizlik ve hijyenin yaygınlaşması sağlandı. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile “İçilebilir Su, Girilebilir Tuvalet ” kampanyası uygulandı ve Malatya ilindeki toplam 4000 öğretmen ve pek çok öğrenciye Temiz Tuvalet Kampanyası eğitimleri verildi. Domuz Gribi salgını döneminde proje “Sevmek Korumaktır” projesine dönüştürülerek tüm OPET istasyonları ve eğitim verilen okullar, mikropların 90 gün boyunca üreme ve bulaşmasını engelleyen Bioshield uygulaması ile koruma altına alındı.  Sakarya Büyükşehir Belediyesi su ve kanalizasyon hizmetlerini yürüten SASKİ Genel Müdürlüğü ile temiz tuvalet, hijyen ve tasarruflu su kullanımı konusundaki sosyal sorumluluk projesi yürütüldü.