Özel Sporcular Kulübünden Özel Etkinlik

Özel Eğitimde aile eğitiminin olmazsa olmazlığının bilincinde olan Silivri Özel Sporcular Spor Kulübünün aile eğitimi seminerlerinin birincisi Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu Konferans Salonunda yapıldı.

Özel Sporcular Kulübünden Özel Etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü Genel Sekreteri İsmail TUNA, gülen yunusların yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında önce ailelere kısa bilgi verdi.

Kulüp Genel Sekreteri İsmail TUNA, ‘ Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten  DÜZKANTAR UYSAL’ ın sağlık problemlerinden dolayı gelemediğini bir sonraki aile eğitimi seminerinin. Ayten DÜZKANTAR UYSAL tarafından verileceğini’  söyledi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet YIKMIŞ tarafından ailelerin en çok sıkıntı yaşayıp ne yapacaklarını bilemedikleri’ Davranış Problemleri ve Çözüm Yolları’ konulu seminer verildi.

 Kulüp Başkan Yardımcısı Can DAĞAŞAN  ‘ Silivri’ de özel bireylerin ailelerine yönelik bir öğretim üyesi ve özel eğitim bölüm başkanı tarafından verilen ilk aile eğitimi olduğunu ,  ailelerin gereksinimlerine paralel olarak aile eğitimi seminerlerinin devam edeceğini’ söyledi.

 Seminere katılan aileler bu tür seminerlere çok ihtiyaçları olduğunu, seminer sonunda çocuklarının davranış problemleri olduğunda ne yapmaları gerektiği konusunda daha çok bilinçlendiklerini söyleyerek aile eğitimi seminerlerinin devam edeceğinden  dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet YIKMIŞ ‘ Böyle bir kulübün Silivri’ de olması Silivrideki özel çocuklarımız ve  aileleri için büyük bir kazanım’ dedi.