Özgecan Aslan'ın katillerine Silivri'den tepki

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Silivri'de gazetecilik yapan Uğur Samet Avcı, basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Silivri ADD, CHP Kadın kolları üyeleri ve vatandaşlar destek verdi.

Özgecan Aslan'ın katillerine Silivri'den tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de yerel bir haber sitesinde muhabirlik yapan Uğur Samet Avcı, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yaptı. Avcı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Özgecan Aslan. Tek suçu 20 yaşında hayatının baharında kadın başına dolmuşa binmekti. O dolmuşta korku dolu anlar yaşayarak tek başına savaşıp kaçmaya çalıştı ama 3 cani tarafından bıçaklandı, tecavüz edildi, yakıldı. O cansız bedeni ıssız bir yerde nehre atıldı. Özgecan Aslan’ın annesinin dediği gibi tek suçu kadın olmaktı, kadın başına dolmuşa binmekti. Nereden bilebilirdi kendisini bekleyen hazin bir sonu olduğunu o bindiği lanet dolmuşta onun canına namusuna kastedecek 3 şeref yoksunu olduğunu. Ülkemizde eğitimsizlik arttıkça bu tarz olaylar yükselmeye başladı. Kadına yönelik şiddet, taciz tavan yaptı. Kanı bozuk olan canilerin kadınların kutsal olduğunu unutup sadece cinsel obje gibi görmeye başladılar. Bunların önüne geçilmelidir. Türkiye’de çocuk ve kadın istismarcılarının sayısı gün geçtikçe yükseliyor. Bunların en ağır şekilde cezalandırılması şarttır. İşte yaşanılan olay bu değerli Silivrililer… Bu nedenle bu tip olayların önüne geçilmesi, bu kişilerin idam edilmesi şarttır. Son olarak Cumhurbaşkanımızdan başta Özgecan Aslan kardeşimizin katili olmak üzere bu tür canilere en ağır ceza verilmesini istiyoruz. Artık bu olayları görmek ve duymak istemiyoruz. Kadın istismarına, çocuk istismarına çok ağır yaptırımlar uygulansın. Eğer siz uygulayamıyorsanız, canileri bize verin biz her türlü cezasını veririz. Mekânın cennet olsun Özgecan Aslan… Seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu nedenle gazeteci kimliğimle değil de bir vatandaş olarak bu basın açıklamasını yapmak istedim. Gelen herkese teşekkür ederim.”