Pekin – Paris Rallisi Silivri'de

1907'den beri Pekin-Paris Rallisi adı altında gerçekleştirilen ve dünyanın en önemli Klasik Otomobil Rallisine bu yıl ilk kez Türk ekibi de katıldı.Ahmet Şimşek ÖNGÜN ve Erdal TOKCAN 'dan kurulu ekip 1967 model Anadol marka Otomobil ile katıldı.

Pekin – Paris Rallisi Silivri'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Klasik Otomobil Klübü’nün üyeleri Pekin-Paris Klasik Otomobiller Rallisi yarışanlarını  Silivri “Klassis Golf & Country Club” ve Klassis Resort Hotel’de yerli ve yabancı birçok Klasik Otomobil tutkununu buluşturdu.Klassis Resort Otel’de verilen kokteyde Klasik Otomobil Klübü Pekin –Paris yarış komitesine ve Türk ekibine ödül verdi.Türkiye’deki son durağı olan İstanbul-Silivri Klassis Resort Otel’de konaklayan ekipler ,11 Ekim günü otelden Yunanistan’a doğru çıkış yapacaklar.

 

10 Eylül’de Pekin’de başlayan ve 16 Ekim’de Paris’te son bulacak yarış,toplam 14.360 km’lik yarışın 9.476 km’lik kısmı Silivri’de tamamlandı.

 

Türk ekibi yarışı 2. sırada sürdürüyor.Ekip bu yarışa Toplum Gönüllüleri Vakfı yararına gerçekleştirilecek ve 250 Üniversite Örgencisine burs sağlanması amacıyla katılarak sosyal dayanışmanın sağlanmasını amaçladıklarını belirti.

 

TOG başkanı İbrahim BETİL yaptığı konuşmada Eğitime Yol Ver kampanyasına, Bireysel destek vermek isteyenler için tüm GSM operatörlerinden “BURS” yazıp “4555” e kısa mesaj gönderilerek TOG’a 10 TL bağışta bulunulmasını,Pekin-Paris Rallisinde ekibe destek veren sponsorlardan elde edilen gelirlerin ve bağışların tamamı Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) aktarıldığını belirtti.”Egitime Yol Ver”kampanyası ile 1,5 milyon dolar gelir hedeflendiğini açıkladı.Şu ana kadar kısa mesajla bağış yapanların sayısının 4.000 civarında olduğunu bildirdi.

 

Pekin’den başlayıp Mogolistan,Gobi Çölü,Kazakistan,Kırgızistan,Özbekistan,Türkmenistan, ve İran’ı geçen pilotlar 11 Ekim’de Edirne’den Yunanistan’a geçecek.Yarışta İngiltere, Amerika,Avusturalya,Fransa,Hollanda,İsviçre,Danimarka,Yeni Zelanda, Belçika, Lüksemburg gibi pek çok değişik ülkeden 106 klasik otomobil katılıyor.

 

SHA

H.Kubilay ORAL