Prof. Dr. Dodurka asaleten rektör oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı. Rumeli Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka oldu.

Prof. Dr. Dodurka asaleten rektör oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilme ve Rektör atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, YÖK üyeliğine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6’ncı maddesinin b/5 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci ve 7’nci maddeleri gereğince Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Rahmi Er yeniden atandı.

Erdoğan tarafından atama kararnameleri imzalanan rektörler arasında Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka da bulunuyor.

TAMER DODURKA KİMDİR?

1960 yılında Bingöl’de doğdu. 1985’te İ. Ü. Veteriner Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültenin iç hastalıkları anabilim dalında asistan olarak göreve başladı. 1991-1993 yılları arasında Münih Ludwig Maximillian Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde görev yaptı. 2000yılında İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde, hayvan davranışları üzerine hazırladığı yüksek lisans tezini tamamlayarak uzman psikolog unvanını aldı. 2001 yılı Mart ayında profesör oldu. Hayvan davranışları konusunda çok sayıda kongreye konuşmacı olarak katıldığı gibi, bilimsel dergilerde yine bu konuyla ilgili araştırma ve makaleleri yayınlandı.2004’te Kuruçeşme’de “Pako Sağlık ve Sevgi Merkezi”ni kurdu.

Prof. Dr. Tamer Dodurka, bir süredir Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev yapıyordu.

Tamer Dodurka, veteriner hekim Selime Dodurka’yla evlidir; Furkan veZeynep’in babasıdır.