Ramazan'da Dilenci bereketi !

Ramazan ayında sayıları her geçen gün artan dilenciler, hem şehir trafiğini tehlikeye sokuyor hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor. İlçe merkezinde cami önlerinde ve köprülerde durarak din üzerinden para isteyen dilenciler, zaman zaman vatandaşların tepkisiyle karşılaşıyor

Ramazan'da Dilenci bereketi !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle Silivri’nin işlek noktalarında vatandaşlardan para isteyen dilenciler, ilçe halkının tepkilerine neden oluyor. Yanlarındaki küçük çocuklarla üst geçitleri mesken haline getiren dilenciler, kırmızı ışıkta duran araçların camlarına yapışıp, sürücülerden para istiyor. Belirli noktalarda göz alışkanlığıyla sayıları 10’u geçmeyen dilenci sayısı, Ramazan dolayısıyla artışa geçti. Artık trafik ışıkları da dilenme noktasına dönüştü. Araç sürücüleri, dilencilerin beş kuruş için hem kendi canlarını hem de vatandaşın canını tehlikeye attığını ifade ederek, yetkililerin bir an önce bu duruma son vermesi gerektiğini belirtti.

Cami önlerinde de “Allah rızası” diyerek para isteyen dilenciler, Ramazan ayını fırsat bilerek kazanç elde ediyor. Kimi vatandaşlar da “Allah rızası için” istedi diyerek para verirken, kimileri de dilencilere tepki gösteriyor.