Rekor kıran paylaşım!

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Doktoru Ayşenur Hoş'un şehit annesi olan hastası için personeline yazdığı 'Şehit annesidir, bir öf bile demeyiniz' notu, sosyal medyada paylaşım rekoru kırıyor.

Rekor kıran paylaşım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Türkiye şehit haberlerinin üzüntüsünü yaşarken, doktorların paylaşımda bulunduğu bir web sitesinde Dr. Ayşenur Hoş’un (30) paylaştığı fotoğraf dikkat çekti. Trabzonlu olan ve bir yıldır Tokat’ta görev yapan Dr. Ayşenur Hoş, şehit haberlerinden etkilenerek şekeri yükselip hastaneye gelen şehit annesi Döne Okur’la vizit yaptığı esnada karşılaştı. 2008 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar’ın annesi ile sohbet eden Dr. Hoş, yaşlı kadının moral bozukluğunu fark ederek psikiyatri konsültasyon takibi yapılmasını isteyerek, reçeteye ‘Şehit annesidir, öf bile demeyiniz’ şeklinde not düştü. Bu notu doktorlar sitesinde paylaşması sonrasında sosyal medyada tıklama rekorları kırdı.

"KUR’AN-İ KERİM’İN AYETİ AKLINA GELMİŞ"

Doktorlar arasında yapmış olduğu paylaşımın bu kadar büyük bir etki yapacağını tahmin etmediğini ifade eden Dr. Ayşenur Hoş, olumlu tepkiler aldığını ifade ederek, “Ben küçük yaşlarda iken sırtımızda kumanyalar ile şehit annelerine yardım amaçlı giderdik. Çünkü bunun bizlerin vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda hemşirelerimize hastalarımızla ilgili düştüğüm nota Kur’an-ı Kerim’de yer alan ‘anne ve babalara ‘öf’ bile demeyin sözünü ona özel davranmak gerektiğine inandım ve herkesin de dikkatli olması gerektiğini düşündüm. Aslında benim hemşirelerim, çalışanlarım hepsi bu konularda duyarlıdır. Ama yine de olur ya insanlık hali ‘öf’ bile deriz günaha gireriz dedim ve bu notu yazdım” dedi.

Çok güzel tepkiler aldığını ifade eden Dr. Hoş, “Doğudaki askerlerden, annelerden, gazi yakınlarından mesaj geldi. Anne, babama ve bana dua ediyorlar. Biz bu meslekte iken hep parası bir yana ‘Allah razı olsun’ almak için yapan insanlarız. Bu çok güzeldi benim için, ömrümün bir hediyesi idi bu gelen mesajlar. Rektörümüz ve başhekimimize, hocalarımıza, hizmetlilerimize kadar hepsine de teşekkür ediyorum, iyi ki varlar” diye konuştu.