Rotaryenler, Trakya Gecesi'nde Buluştu

Trakya Rotary Kulübü önceki gün Silivri Garden Restaurant'ta 'Trakya Gecesi' adı altında birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.

Rotaryenler, Trakya Gecesi'nde Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Trakya Rotary Kulübü önceki gün Silivri Garden Restaurant’ta ‘Trakya Gecesi’ adı altında birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.

Trakya Gecesi’ne, Trakya Bölgesi’nden ve İstanbul’dan 750 Rotary üyesi katıldı. Gecenin açılış konuşmasını gelecek dönem guvernörlerinden Mehmet Sabri Görkey yaptı. Açılış konuşmasının ardından Trakya Kulüp Başkanları ve eşleri hep birlikte damat havası ile alay çekti.

Trakya kulüplerinin başarısını kutladığını ifade eden Dönem Guvernörü Haluk Ulusoy, emeği geçen tüm Rotary ailesine teşekkür etti. Trakya Roman ekibinin dansları ve Trakya Roman Bluse orkestrası, Rotary üyelerine unutulmaz bir gece yaşattı. Çerkezköy Rotary Kulübü’nün de eksiksiz katıldığı gecede, üyeler tarafından katkı amacıyla çeşitli hediyeler verildi. Çerkezköy Rotary Kulübü Başkanı Diş Hekimi Aykut Taşkın, da katılımlarından dolayı tüm Rotary ailesine teşekkür etti.

"ÇOCUK FELCİNİN HALA DÜNYADA TEDAVİSİ YOK"

Gecede elde edilen gelir ile Suriyeli mültecilerin çocuklarında görülen çocuk felcinin ortadan kaldırılması için aşı yaptırılacağını ifade eden Taşkın, “Çocuk Felcinin ortadan kaldırılması, Rotary’nin en büyük hizmetlerinden birisi olarak dünyada uygulanmaktadır. İki yıl öncesine kadar Dünyada kökü kurutulmuş olan bu hastalık, ne yazık ki Pakistan, Nijerya, Sudan ve son olarak da Suriye’de tekrar ortaya çıktı. Rotary, dünyada bir çocukta bile kalmayıncaya kadar Çocuk Felci ile mücadeleye devam edecek. Çocuk felcinin hala dünyada tedavisi yok. Dünyada sıfırlanan bu hastalığın İslam ülkelerinde ortaya çıkması da oldukça düşündürücüdür. Trakya Kulüplerinin düzenlemiş olduğu bu gece den kazanılan gelir, Suriyeli sığınmacı çocuklara aşı ve tedavi olarak kullanılacaktır” açıklamalarında bulundu.