Şahin: Terör bir insanlık suçudur

Diyarbakır’da Türk Askerlerine yönelik saldırıyı kınayan CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, terörün insanlık suçu olduğunu vurgularken, hükümetin konuyla ilgili politikalarını gözden geçirmesi ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Şahin: Terör bir insanlık suçudur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

ŞAHİN’İN açıklaması şu şekilde: “Diyarbakır’da 13 askerimizin şehit, 2 si ağır olmak üzere 6 askerimizin de yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Özellikle belirtmek istiyorum ki, terör bir insanlık suçudur. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçektir.

Bu süreçte önemli olan AKP Hükümeti’nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır.

Israrla belirttiğimiz gibi, başta Ana muhalefet olmak üzere milli iradenin tecelligahı TBMM ve  kamuoyu AKP’nin kimlerle neleri konuştuğunu, neyin pazarlığının yapıldığını bilmemektedir.

Hükümet zaman geçirmeden terörle mücadele konusunda ne yaptığını, ne yapmak istediğini açıklıkla ortaya koymalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir.

Terörü ve bugün hepimizi derinden üzen terörist saldırıyı şiddetle kınarken, şehitlerimize rahmet, aileleri ve Türk Ulusuna başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakarlıklar içersinde bize armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.”Dedi.