Saldırıya uğrayan Nazım heykeli açıldı

Silivri'de yaptırılan ve açılışı gerçekleştirilmeden saldırıya uğrayan Nazım Hikmet heykeli, ünlü şairin 111'inci doğum gününde açıldı.

Saldırıya uğrayan Nazım heykeli açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Donanma davası nedeniyle Silivri açıklarında bir gemide yargılanıp, askerleri darbeye teşvik ettiği iddiasıyla 13 yıl hapse mahkum edilmiş olan Nazım Hikmet'in Silivri'de heykeli yapıldı. Açılışı yapılmadan gemi güvertesi ve aynı zamanda sanık kürsüsünü temsil eden demirleri kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilerek çalınan heykel onarıldıktan sonra Nazım Hikmet'in 111'inci doğum gününde açıldı.

Törene Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Nâzım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz ve Başkan Yardımcısı Tarık Akan ile çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Rutkay Aziz, "Bu heykel anlamlı bir yere dikiliyor. Nazım dediğimiz zaman biz bağımsızlığı, insanlığı, emeği, barışı, hürriyeti bütün bu kavgayı anlıyoruz. Bu heykel dilerim yakında şuralarda yatan (Silivri Cezaevi) düşüncesiyle, duygularıyla paylaştığımız dostlarımıza 'hürriyet ve adalet' diye bağıracaktır. Bizde er ya da geç özgür bir ortamda kucaklaşacağız" dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise, "2009 yılında Nazım'ı anma gecesi düzenlemeye başladık. Çünkü bu sahil burada yargılanmış olmanın bir anısı ve bir anlamı vardı. Onu yaşatmak için bu programa başladığımızda bir heykel eksiğini gidermeyi düşündük. Bugünün anısına 111. yaş gününde açılışını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Nazım Hikmet'in heykelinin açılışı gerçekleştirildi